Princ Harry in njegova soproga Meghan sta v sredo javnosti predstavila svojega prvega sina Archieja Harrisona. Baker je v odziv na veseli dogodek, ki je bil prva novica v medijih na Otoku, na Twitterju objavil črno-belo fotografijo lepo oblečenega moškega in ženske, ki v roki vodi majhnega oblečenega šimpanza.

Po valu pritožb, da je radijski napovedovalec objavil rasistični tvit, se je BBC odločil, da ga odpustijo. »To je bila resna napaka v presoji,« so sporočili iz BBC. Po njihovi oceni je bila objava v nasprotju z vrednotami, ki jih zagovarjajo v tej medijski hiši.

Baker je sporno objavo izbrisal in se opravičil. »Uporabil bi isto neumno fotografijo za katerokoli drugo kraljevo rojstvo ali otroka Borisa Johnsona ali celo za svojega,« je tvitnil. »Smešna slika je,« je dejal in priznal napako.

Meghan se je morala že večkrat soočiti z rasističnimi komentarji, saj je njena mama Doria Ragland temnopolta. Na to je opozoril tudi princ, ki je bil kritičen do komentarjev na račun svoje soproge v britanskih medijih in na družbenih omrežjih.