Bucks so prvič po letu 1983 dobili dvoboj končnice proti Keltom, polfinalistom lige NBA zadnjih dveh sezon, ki so sicer dobili prvo tekmo serije, nato pa izgubili štiri zaporedne. »Mislim, da smo spremenili miselnost po prvi tekmi,« je dejal Giannis Antetokounmpo. Dodal je: »Na prvi tekmi niso bili dovolj osredotočeni na končni cilj. Nismo igrali tako, kot znamo. V naslednje štiri tekme smo vstopili z drugačnim pristopom, z drugo miselnostjo, ki se nam je bogato obrestovala.«

V finalu vzhodne konference se bodo košarkarji Milwaukeeja, ki bodo imeli prednost domačega terena, pomerili z boljšim iz dvoboja Toronto Raptors – Philadelphia 76ers, v katerem vodi Toronto s 3:2.

Grški zvezdnik Antetokounmpo je z 20 točkami, osmimi skoki ter osmimi podajami popeljal soigralce do zmage, kar sedem domačih košarkarjev je prispevalo vsaj deset točk.

Poleg prvega zvezdnika še Khris Middleton (19 točk), Eric Bledsoe (18), George Hill (16), Nikola Mirotić (10) in Ersan Ilyasova (10) in Malcolm Brogdon, ki se je vrnil po poškodbi stopala, ta ga je od igrišč oddaljila vse od 15. marca, ter dosegel deset točk v 17 minutah.

Domači košarkarji so vrgli odejo čez zvezdnika Bostona Kyrieja Irvinga (15 točk), ki je zadel le eno od sedmih trojk, skupno šest od 21 poskusov iz igre ter končal z le eno podajo.

Golden State Warriors pa so v domači dvorani peto tekmo proti Houston Rockets na zahodu dobili s 104:99, čeprav so zaradi poškodbe mečne mišice v tretji četrtini izgubili Kevina Duranta, in potrebujejo le še eno zmago za preboj med najboljše štiri ekipe.

Durant je še vseeno tekmo končal pri 22 točkah, petih skokih in štirih podajah. Prvi strelec gostiteljev je bil Klay Thompson, ki je dosegel 27 točk, vključno z odločilnim košem 4,1 sekunde pred koncem. James Harden je za rakete, ki se bodo v petek na domačem parketu skušale izogniti izpadu, dosegel 31 točk.