Talibani so že prevzeli odgovornost za napad in sporočili, da je bil cilj napada prav Counterpart International.

Italijanska nevladna organizacije Emergency, ki ima v Kabulu svojo bolnišnico, je sporočila, da so sprejeli 15 ranjencev. Iz afganistanskega notranjega ministrstva so sporočili, da je policija iz stavbe doslej rešila 150 članov osebja organizacije. Po njenih navedbah so doslej prečesali prvo in drugo nadstropje stavbe, nadaljujejo pa s prečesavanjem preostalega dela stavbe ter reševanjem tistega osebja, ki je še ostalo v njej.

Policija je v bližini stavbe nevladne organizacije tudi odkrila z eksplozivom naloženo vozilo, ki ga nameravajo nadzorovano razstreliti.

Ena od prič napada je za dpa povedala, da je slišala tri eksplozije in streljanje, videla je tudi dim, ki se vije iz stavbe.

Današnji napad se je zgodil le nekaj dni potem, ko je afganistanska narodna skupščina, loja džirga, pozvala k takojšnji prekinitvi ognja ob začetku muslimanskega svetega meseca ramazan. Gre za peti napad v Kabulu od začetka leta. V dosedanjih letošnjih napadih v Kabulu je umrlo najmanj 28 ljudi, 239 jih je bilo ranjenih.

Talibani v katarski prestolnici Doha sicer sodelujejo na mirovnih pogovorih z ZDA.