Kljub novi slabi predstavi so si košarkarji Olimpije le priborili mesto med štirimi najboljšimi klubi v Sloveniji. Na odločilni tretji četrtfinalni tekmi so v Stožicah ugnali Šenčur, ki se je favoriziranemu nasprotniku odlično upiral. O predstavi Ljubljančanov veliko pove dejstvo, da se je trener Jure Zdovc večji del drugega polčasa držal za glavo, a na koncu le lahko čestital svojim igralcem.

Tudi pred tretjo četrtfinalno tekmo proti Šenčurju je Zdovc svoje igralce opozarjal, da jih nikakor ne čaka preprosta naloga. Jasno je, da bi to morali vedeti že sami, saj se je prva končala s tesno zmago Ljubljančanov, na drugi pa je bilo gorenjsko moštvo boljše. A v letošnji sezoni je tako, da so zmaji sestavili sila skromno zasedbo, ki se mora proti vsakemu nasprotniku močno potruditi za zmago. Zdovc je tokrat očitno prišel do živega igralcem, saj so ti dokaj mirno krenili v obračun. Sprva je Šenčur še držal korak, nato pa so gostitelji z delnim izidom 7:0 naredili razliko, ki so jo brez pretiranih težav vzdrževali in še povišali do glavnega odmora. Vmes je Zdovc po nekaj čudnih sodniških odločitvah svoje povedal še enemu izmed delilcev pravice Blažu Zupančiču in s tem pokazal svojo avtoriteto v slovenskem košarkarskem prostoru.

Kljub prednosti enajstih točk med polčasom v slačilnici Ljubljančanov gotovo ni bilo mirno. Trenerski štab se je namreč dobro zavedal, da so kapetan Jan Špan in soigralci sposobni zapraviti lepo prednost. A tudi to ni pomagalo. Olimpija je v drugi del krenila mlačno in gostom dovolila, da so se vrnili v igro za zmago. Pod košema je težave zmajem povzročal Ismet Sejfić, kar je Zdovca tako jezilo, da je v nekem trenutku od besa skočil na parket, se drl na igralce in zbrcal plastenke z vodo. Šenčur je v zadnji četrtini nasprotnika večkrat ujel in očitno je bilo, da je Olimpija v velikem krču. A ko je bilo najbolj potrebno, je odgovornost prevzel tisti, ki je bil večino letošnje sezone neupravičeno prezrt. Roko Badžim je v ključnih trenutkih namreč zadel tri izredno pomembne trojke, ki so neprepričljivo Olimpijo le popeljale v polfinale.

»Morda mi ne boste verjeli, a točno takšne tekme sem pričakoval. Šenčur je živel za končnico in igral dobro, saj je v ligi za obstanek brez težav prihajal do zmag. Bolj ko sem jih gledal, bolj sem videl, da nam ne ležijo. So izkušeni in čvrsti. V nasprotju z nami, kjer je motiv slab in ekipa iztrošena. Znova se je pokazalo, da nismo ekipa, ko je na parketu težko in ko pride do utrujenosti. Trudim se in poskušam na vse možne načine, da najdemo motiv in da igralce držim v neki napetosti. Zavedamo se, da nam manjka kakovosti, zato moramo garati v obrambi in biti ekipa. Če smo pametni, nas bo ta serija naredila močnejše in nas združila,« je razpredal Jure Zdovc. Trener Šenčurja Konstantin Subotič pa kljub porazu ni bil pretirano razočaran. »Olimpija je igrala v visokem ritmu, ki smo mu težko sledili. Vseeno smo se vrnili in bili dolgo v igri za zmago, a v zaključku znova padli. Ljubljančani so bili v četrtfinalni seriji enostavno boljši in jim lahko le čestitam.«

Liga Nova KBM, prvi tekmi polfinala (igrajo na dve zmagi), petek ob 18.45: Primorska – Krka, sobota ob 17. uri: Olimpija – Helios.