Incident se je zgodil na dogodku združenja avstralskih žensk v Novem Južnem Walesu, ki se ga je Morrison udeležil v okviru kampanje pred splošnimi volitvami 18. maja.

Žensko so po poskusu napada z jajcem odstranili premierjevi telesni stražarji, kasneje pa so jo videli, ko je s prizorišča odhajala s kartonsko embalažo za jajca v roki.

Policija v Novem Južnem Walesu je sporočila, da so po incidentu v Alburyju pridržali 25-letno žensko. Med preiskavo so pri njej našli marihuano. Policija je proti ženski, naj bi protestirala proti strogi azilni politiki Morrisonove vlade, vložila ovadbo zaradi napada in posedovanja prepovedane droge, poročajo tuje tiskovne agencije.

V prerivanju je po tleh padla starejša ženska, ki ji je Morrison pomagal vstati. »Pri današnjem incidentu v Alburyju me je zaskrbelo za starejšo žensko, ki je padla. Pomagal sem ji vstati in jo objel,« je zapisal na twitterju.

Konservativni premier sicer dogodku ni želel posvečati prevelike pozornosti. »Vsekakor imate lahko drugačne poglede, vendar tovrstno obnašanje v tej državi ne bi smelo imeti mesta,« je po incidentu izjavil za medije.

Vodja opozicijskih laburistov Bill Shorten, ki mu ankete napovedujejo zmago na volitvah, je obsodil incident. »Ljudje lahko mirno protestirajo, vse, kar meji na nasilje, pa je nesprejemljivo,« je izjavil za medije.