Minuli konec tedna je v regiji Creuse v osrednji Franciji potekal neprijavljeni festival elektronske glasbe Teknival 2019. Dogodka na prostem se je udeležilo okoli 10 tisoč ljudi, poleg zabave pa jim je majsko vreme postreglo tudi z izredno nizkimi temperaturami. Te so se v soboto spustile kar na -3 stopinje Celzija. Poleg tega je pričel padati sneg.

Številni udeleženci na vremenske razmere niso bili pripravljeni, 30 pa se jih je podhladilo. Lokalne oblasti poročajo še, da so dve osebi morali odpeljati v bolnico. Organizatorji so posledico vremenskega presenečenja poskušali omiliti s postavitvijo ogrevanega šotora na prizorišču, na pomoč pa je prihitel tudi Rdeči križ, ki je razdelil okoli 500 odej med udeležence.

Festival Teknival je letos potekal že 26., točna lokacija dogodka pa ostane skrivnost do zadnjega možnega trenutka. Ker je neprijavljen in ker ne poteka vselej na primernih prizoriščih, si je v preteklosti nakopal kritike okoljevarstvenikov in francoskih oblasti. Slednje so tudi letos poskušale preprečiti dogodek, a pri tem niso bile povsem uspešne.