Kot je za STA pojasnil dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje Benedikt Strajnar, imamo po državi temperature okoli ledišča, predvsem na Notranjskem, Gorenjskem in Koroškem so šle tudi malo pod ledišče. Kakšna stopinja pod ničlo je lahko tudi v zatišnih legah in mrzliščih, je dodal. V Ljubljanski kotlini, kjer je nastala megla, so temperature nad lediščem, prav tako tudi v večjem delu Dolenjske in Štajerske.

Po njegovih besedah so temperature v skladu z napovedmi, ekstremne pa so tam, kjer bi jih pričakovali, denimo v alpskih dolinah, kjer je bilo tudi do minus 5 stopinj Celzija. Se bodo pa temperature hitro dvignile, danes tako pričakujemo najvišje dnevne temperature od 12 do 17 stopinj Celzija.

Možnost pozebe tudi v sredo

V sredo zjutraj bo še hladno, a ne tako zelo kot danes, saj se bodo temperature gibale od 0 do 6 stopinj Celzija. Tako tudi v sredo še obstaja možnost pozebe, a le na najbolj izpostavljenih legah, je pojasnil Strajnar. Nato pa bo nevarnost mimo, je dodal.

Prve padavine se sicer obetajo v noči s srede na četrtek in v četrtek čez dan, petek in sobota bosta večinoma suha in precej bolj topla. Na Štajerskem bodo denimo namerili prek 20 stopinj Celzija. Od nedelje naprej pa nas spet čaka ohladitev, je napovedal Strajnar. Ledeni možje bodo tako v znamenju hladnega vremena, a zaenkrat ne kaže na ekstreme, saj bo med 5 in 10 stopinj Celzija.