Bucks so po gostovanju v Bostonu v polfinalu vzhodne konference le še korak oddaljeni od konferenčnega finala, potem ko so dobili tri zaporedne tekme, od tega dve v gosteh. Finale vzhoda si lahko priigrajo že v sredo, ko jih peta tekma čaka na domačem parketu.

Spet je bila ključna tretja četrtina, ko so Bucks nadigrali Celtics s 33:23 in spremenili zaostanek ob polčasu (47:49) v prednost po treh tretjinah z 80:72. Do preobrata je prišlo, ko je moral Antetokounmpo na klop s četrto osebno napako za zadnjih osem minut četrtine. V tem času so gostujoči košarkarji nadigrali Kelte z 21:13 in ko se je Antetokounmpo vrnil v igro v zadnji četrtini, le še povečali prednost.

Gostitelji so se dobrih pet minut pred koncem sicer približali na le pet točk zaostanka po košu Ala Horforda, a za kaj več jim je zmanjkalo moči.

Antetokounmpo je iz igre zadel 15 od 22 metov, 39 točkam pa je dodal še 16 skokov. Eric Bledsoe in Khris Middleton sta k zmagi dodala po 13 točk, George Hill pa 15 s klopi.

»To je neverjetno,« je dejal Antetokounmpo: »Danes smo vsi na parketu dali vse od sebe. Igrali smo čvrsto. Vsak od nas je bil pripravljen, vsak je v mozaik dodal svoj kamenček. To nas krasi in nas razlikuje od povprečne ekipe. Prav vsi smo bili pripravljeni na nov podvig.«

Kyrie Irving je bil s 23 točkami in desetimi podajami najbolj razpoložen pri Bostonu, a je iz igre zadel le sedem metov od 22 poskusov. Horford je ob metu iz igre 8-16 zbral 20 točk, Marcus Morris pa 18.

Houston Rockets pa so v polfinalu zahodne konference proti dvakratnim zaporednim prvakom Golden State Warriors na domačem parketu dobili četrto tekmo s 112:108 in razmerje moči v zmagah poravnali na 2:2. Spet je blestel prvi zvezdnik teksaške ekipe James Harden, ki je bil z 38 točkami, temu je dodal še deset skokov, prvi strelec tekme.

Eric Gordon je k zmagi dodal 20 točk, P.J. Tucker pa 17 ter deset skokov.

Pri prvakih iz Kalifornije je Kevin Durant dosegel 34 točk. Peta tekma dvoboja bo v sredo v Oaklandu.