Dars je v teh dneh postavil novo cestno zaporo na primorski avtocesti, in sicer zaradi odstranjevanja cestninske postaje Videž na priključku Kozina. Zaprta sta tako uvoz kot izvoz z avtoceste. Promet mimo priključka Kozina tako poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Zapora priključka Kozina bo trajala predvidoma do 27. maja, obvoz pa je urejen preko priključkov Kastelec in Divača. Hkrati še vedno potekajo tudi dela na viaduktu Ravbarkomanda, na odseku med Uncem in Postojno. Dela bodo trajala predvidoma do sredine junija, do tedaj bo promet potekal po eni strani avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Rušijo cestninske postaje ...

Cestninske postaje rušijo tudi na štajerski in dolenjski avtocesti. Promet na petkilometrskem odseku štajerske avtoceste med Vranskim in Šentrupertom še vedno ovirata rušenje cestninske postaje Vransko in obnova štirikilometrskega pasu vozišča. Zastojem se v tem delu vozniki že v minulih tednih niso mogli izogniti, podobno bo tudi v prihodnje, ko bo na tem odseku veljal še nekoliko spremenjen prometni režim. Od današnjega dne je promet urejen samo po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma v drugi polovici julija letos.

Do predvidoma sredine junija bo tudi promet na delu dolenjske avtoceste med Dobruško vasjo in Brežicami zaradi obnove nekaj manj kot osemkilometrskega pasu vozišča in rušitve cestninske postaje Drnovo potekal po polovici avtoceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer. Ta teden, predvidoma do sobote, bo zaprt tudi priključek Drnovo oziroma Krško v smeri proti Hrvaški.

... popravljajo cestišča

Od petka bo popolnoma zaprta vipavska hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos v smeri proti Ljubljani. Vse do začetka junija bodo delavci Družbe za avtoceste postavljali zaporo, in sicer vsak konec tedna v petek ob 21. uri; postavljena bo do ponedeljka do 5. ure. Predvidoma do začetka junija bo sicer promet na odseku vipavske hitre ceste med razcepom Nanos in priključkom Vipava proti Novi Gorici zaradi gradnje poskusnih polj protivetrne zaščite v razdalji sedem kilometrov urejen večinoma po drugi polovici hitre ceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Tudi na pomurski avtocesti promet ne bo tekel popolnoma gladko; na avtocestnem odseku med Mariborom in Lenartom bosta v pokritem vkopu Močna izmenično zaprta vozni in prehitevalni pas zaradi vzdrževalnih del. Takšna ureditev bo v sredo dopoldne v smeri proti Lendavi in v četrtek dopoldne v smeri proti Mariboru.