Tekma med četrtoligašema Akumulator Mežico in NK Lenartom v 22. krogu 1. MNZ Maribor bo bržkone odmevala precej bolj kot katerakoli druga, ki je bila pretekli vikend odigrana na slovenskih nogometnih zelenicah. Razlog za to gre poiskati v nadvse bizarnem incidentu, ki se je zgodil na obračunu, ki so ga z 2:0 sicer dobili gostje z Lenarta.

Kot so zapisali spletni strani domačega kluba, je tekmec poskrbel za prvovrsten škandal, saj naj bi zanje zaigral nogometaš, ki se je izdajal kar za svojega brata. »V oči najbolj bode dejstvo, da so gostje iz Lenarta v postavi imeli moža z imenom Srečko Brumen, ki je bil na prejšnji tekmi kaznovan in je imel v tem krogu prepoved nastopa. Na njegovo ’srečo’ se je v istem krogu že v prvem polčasu poškodoval njegov brat dvojček Matej. Že med tednom smo sumili na takšno potezo gostov, sum pa je postal utemeljen, ko je na registracijo poškodovanega brata Mateja v prvi enajsterici včeraj začel Srečko,« je možno prebrati na spletni strani kluba iz Mežice.

Brata Matej in Srečko Brumen. (Foto: Facebook)

V klubu so hitro opazili nepravilnost in nanjo opozorili tudi delegata tekme Roberta Strmčnika, ki pa jim je menda odvrnil le: »Kdo pa še gleda osebne izkaznice v tej kmečki ligi! Tudi vi ste prav gotovo že kdaj ’galfali’ igralce.«

Mežiški klub je vse skupaj podkrepil tudi s fotografijami, prav tako pa navrgel še nekaj dodatnih dokazov:

1. Dva naša igralca sta s Srečkom delila garderobo v reprezentanci MNZ. Na igrišču sta ga takoj prepoznala, tudi sam svoje identitete ni zanikal.

2. Srečko igra pozicijo centralnega branilca, medtem ko Matej igra vlogo ofenzivnega vezista. Včeraj je igralec z registracijo »Matej Brumen« igral na mestu centralnega branilca.

3. Tudi gostje so prvi polčas igralca s številko 18 klicali z imenom Srečko, ko pa so opazili naše ugotovitve, so začeli igralca klicati Matej.

4. Gostje so med tekmo nekaterim našim igralcem priznali goljufijo, vendar so (jasno) po tekmi vse svoje izjave zanikali.

5. Sliko smo poslali tudi bivšemu igralcu Lenarta in ga prosili, naj identificira igralca na sliki. Odgovor vidite v spodnji sliki (ime igralca smo zameglili).

V mežiškem klubu stoodstotno prepričani v svoj prav

Da ne gre za morda zapoznelo prvoaprilsko šalo, smo se obrnili tudi na mežiški klub, kjer so še enkrat potrdili incident. »Danes zjutraj smo poslali pritožbo na medobčinsko zvezo Maribor, sedaj pa čakamo na odgovor. Mislim, da je skupščina v sredo ali četrtek, potem pa bomo videli ali bodo vse skupaj poslali v nadaljnjo obravnavo. Določene dokaze smo že predložili, nekaj jih še imamo, a jih nismo dali v javnost, temveč samo v pritožbo. Je pa res, da je v večini primerov beseda proti besedi,« nam je povedal vratar moštva Blaž Boštjan, ki sicer na tekmi ni nastopil. »Osebam, ki so bile na igrišču smo poslali fotografijo obeh bratov in jih prosili, naj nam povedo, kdo od njiju je bil na igrišču in vsi so pokazali na igralca, ki ne bi smel zaigrati. Tega ne moremo uporabiti kot dokazno gradivo, a smo stoodstotno prepričani v svoj prav,« trdi Boštjan.

Ob tem dodaja, da se dogodek, kot je bil zadnji, v slovenskem nižjeligaškem tekmovanju ni primeril prvič. »V zadnjih letih je tega precej manj. Sam sem star 32 let in nogomet igram od petega leta. Pred desetimi, petnajstimi leti je bilo to zelo pogosto. V zadnjih letih mi na to nismo več naleteli, saj se je nogomet dvignil na višjo raven, prav tako so tudi kazni zelo visoke in si človek tega ne more več privoščiti. Raje greš na tekmo z desetimi igralci, kot da bi tvegal,« je še povedal Boštjan.