Nekaj založniških hiš, ki želijo ostati anonimne, ni hotelo niti prebrati poslanega gradiva, je besede New York Timesa povzela francoska tiskovna agencija AFP, ki je tudi sama naslovila vprašanje na pet ameriških založnih hiš - HarperCollins, Hachette, Macmillan, Simon & Schuster in Penguin Random House. Odgovorov zaenkrat še ni dobila, prav tako ne odgovora od avtorjevega agenta.

Oskarjevec se sooča z obtožbami gibanj, kot sta Me Too in Time's Up, da je v 90. letih spolno zlorabil svojo posvojenko Dylan Farrow, ki je imela tedaj sedem let. Kljub temu, da Allen dejanje zanika in da tudi na kliniki za spolno zlorabljene otroke ter pristojni za socialno varstvo otrok niso odkrili nobenih dokazov, da je deklico kakorkoli zlorabil, so obtožbe vzbudile val ogorčenja pri igralskih kolegih. Kar nekaj se jih je odreklo sodelovanju z njim.

Zvezdnikov ugled se je še bolj omajal lani, ko je za argentinsko televizijo Canal 13 ironično izjavil, da bi lahko bil sam predstavnik gibanja #MeToo, s katerim da je povezan zaradi zgolj ene obtožbe ženske - Mie Farrow, s katero se je ločeval. Allen je namreč javnosti predstavil zgodbo, da je bila Dylan Farrow ranljiva deklica, ki jo je užaljena Mia Farrow pregovorila v to, naj svojega krušnega očeta predstavi kot spolnega izprijenca.

V začetku leta je Allen sprožil tožbo proti Amazonu, trdeč, da je tehnološki velikan zaradi omenjenih obtožb prelomil pogodbo o štirih filmih, ki jo je podpisal leta 2017. Po TV seriji z Allenom in igranim filmom Wonder Wheel Amazon ni objavil filma A Rainy Day in New York (Deževni dan v New Yorku), prvega iz štiridelnega sporazuma. Sojenje - Allen toži Amazon za 68 milijonov dolarjev - bo prihodnje leto, še piše AFP.