Razplet finalne serije v futsalu je bil pričakovan. Pravzaprav je tako že nekaj sezon, saj se potrjuje pravilo, da je prvak tista ekipa, ki ji uspe v svoje vrste privabiti večino najboljših reprezentantov. V preteklih štirih sezonah sta se tega recepta držala tako Maribor in Dobovec (na fotografiji) s po dvema naslovoma državnega prvaka.

»Če tekmeca premagaš na petih od šestih tekem v sezoni, potem ni nobenega dvoma o tem, kdo je boljši,« je izpostavil kapetan Dobovca Rok Mordej, ki je tretjič v tej sezoni dvignil pokal za najboljšega v državi, saj je njegova ekipa slavila tudi na tekmi za superpokal in v finalu pokalnega tekmovanja. Mariborčani so stare-nove prvake iz Osbotelja premagali samo enkrat, v jesenskem delu sezone, vendar pa imela tista tekma malce drugačen naboj, saj je bil Dobovec tik pred potjo na turnir elitnega dela lige prvakov.

Finalista sta bila v prvenstvu razred zase. V svojih vrstah imata skoraj celotno reprezentanco, s tem da so v Dobovcu prvokategorniki, v mariborskih vrstah pa igralci s klopi. Tu je tudi nastala razlika, ki je varovance Kujtima Morine znova pripeljala na prestol. Ena ključnih finalnih tekem je bila že uvodna v Rogaški Slatini, ki so jo bolje začeli Mariborčani, po preobratu in rdečem kartonu za kapetana Fidrška in trenerja Tomija Horvata pa je Dobovcu uspel preobrat za 1:0 v finalni seriji. Na tretji tekmi, prvi v Mariboru, se jim je v loteriji šestmetrovk malce nasmehnila še sreča. Zmagali so s 13:12 in znova se lahko podajo v Uefino ligo prvakov.