Jutri dopoldne bodo padavine povsod ponehale, popoldne se bo od zahoda počasi začelo jasniti. Ponekod bo še pihal severni ali severovzhodni veter, burja na Primorskem pa bo čez dan ponehala. Najvišje dneve temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo zvečer in v prvem delu noči na ponedeljek na izpostavljenih mestih presegali hitrost 100 km/h.

Obeti: V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod v notranjosti Slovenije bo zjutraj slana. V sredo bo sprva precej jasno, čez dan pa zmerno do pretežno oblačno. Proti večeru bo na zahodu začelo rahlo deževati.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka z vremensko fronto, ki se počasi pomika nad Balkan. S severovzhodnimi vetrovi nad naše kraje doteka hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Jutri zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v notranjosti Hrvaške bodo občasno še padavine, ki pa bodo čez dan slabele. Popoldne se bo v krajih zahodno od nas delno zjasnilo. Burja ob severnem Jadranu bo slabela in do večera večinoma ponehala.

Na višje ležečih cestah in prelazih zimske razmere, na Vipavskem burja

Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste opozarjajo, da so na cestah čez prelaz Jezerski vrh ter na Pokljuko obvezne verige, zimsko opremo priporočajo tudi na ostalih prelazih in višje ležečih cestah. V Vipavski dolini veljajo nekatere omejitve zaradi burje.

Na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in Selom ter na regionalni cesti Vipava-Ajdovščina je zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila z ponjavami. Promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton je prepovedan tudi na regionalnih cestah Podnanos-Manče-Vipava ter Ajdovščina-Selo-Ajševica-Vogrsko.

Kot poročajo spletni portali, je sneg danes pobelil tudi nekatere višje ležeče kraje. Uresničile pa so se tudi napovedi vremenoslovcev o precejšnji ohladitvi. Po trenutnih podatkih je v Ljubljani osem stopinj, okrog 12 so jih namerili na Primorskem, medtem ko imajo po podatkih Arsa v Slovenj Gradcu le tri stopinje, v Ratečah, kjer rahlo sneži, pa še stopinjo manj.