Prepričan je, da Kim ne bi storil ničesar, kar bi lahko ogrozilo pot Severne Koreje do boljših odnosov z ZDA in normalizacije gospodarskih razmer. »Vse na tem zanimivem svetu je mogoče, vendar verjamem, da se Kim Jong-un v polnosti zaveda gospodarskega potenciala Severne Koreje in da ne bi storil ničesar, kar bi to zmotilo ali končalo,« je tvitnil Trump.

»Ve tudi, da mu stojim ob strani in da ne želi prelomiti obljub, ki mi jih je dal,« je zapisal Trump v odzivu na možnost, da bi lahko Pjongjang po več kot letu dni z današnjo izstrelitvijo še neidentificiranih projektilov prvič po več kot letu dni izvedel poskus raket kratkega dosega.

Izrazil je še prepričanje, da bodo dosegli dogovor. S tem je mislil na pogovore o denuklearizaciji Severne Koreje, ki so trenutno v slepi ulici, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pjongjang s poskusom raket kratkega dosega sicer ne bi kršil obljube, da ne bo izvajal preizkusov balističnih raket dolgega dosega, navaja britanski BBC.

Zdi pa se, da postaja Pjongjang vse bolj nestrpen zaradi vztrajanja Washingtona pri gospodarskih sankcijah, dokler Kim ne sprejme resnih korakov glede odprave programa jedrskega orožja.