V nedeljo bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 800 metrov, ob močnejših padavinah pa lahko ponekod tudi nekoliko niže. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri, na Primorskem zmerna do močna burja. Temperature bodo od 4 do 8, v alpskih dolinah malo nad 0, na Primorskem pa od 9 do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo od nedelje zjutraj do noči na ponedeljek presegali hitrost 100 kilometrov na uro.

Obeti: Meja sneženja se bo v noči na ponedeljek na jugu še nekoliko spustila. Do ponedeljka zjutraj bodo padavine večinoma ponehale, popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Še bo hladno in vetrovno. V torek bo delno jasno. V zatišnih legah v notranjosti bo zjutraj možna slana.

Vremenska slika: Nad severno in delom zahodne Evrope je ciklonsko območje. Od severa se Alpam bliža izrazita hladna fronta, ki bo v noči na nedeljo dosegla tudi Slovenijo. Pred njo k nam od jugozahoda še priteka razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Jutri bo oblačno s padavinami, na območju Alp bo marsikje snežilo do dolin. Pihal bo okrepljen severni veter, ob severnem Jadranu zmerna do močna burja.