Podjetje Caliburn International upravlja s centrom za migrantske otroke v Homesteadu na Floridi, kjer so razmere po mnenju kongresnih demokratov podobne tistim v ameriških zaporih.

Demokrati so zaposlitev Kellyja nemudoma obsodili, češ da se okorišča s politikami, ki jih je nadziral kot član Trumpove administracije.

Senatorka Elizabeth Warren je dejala, da gre korupcijo najslabše vrste, saj sedaj bogato služi v odboru podjetja, ki ustvarja dobičke iz njegovih krutih načrtov. Senator Corey Booker, ki je tako kot Warrenova napovedal, da se bo potegoval za demokratsko predsedniško nominacijo, je zaposlitev Kellyja označil za ostudno.

Demokratska kongresnica Debbie Mucarsel-Powell je ocenila, da gre za potrditev znanega o predsedniku Trumpu, da se obkroža se z ljudmi, ki so se pripravljeni okoriščati z okrutnim zapiranjem migrantskih otrok.

Kelly je še kot minister za domovinsko varnost predlagal sporno politiko ločevanja otrok priseljencev od njihovih staršev, da bi s tem morebitne migrante odvrnili od prihoda v ZDA.

V omenjenem centru na Floridi so tako lani zaprli 140 otrok, ki so jih vzeli staršem. Domače in mednarodno ogorčenje ter sodišča so nato Trumpa prisilili, da je od te nehumane politike odstopil.

Kljub temu število migranskih otrok v centru narašča, tako da so v zadnjih tednih dodali več sto novih postelj. Trenutno je tam zaprtih 2500 otrok, starih od 13 do 17 let, ki so prišli v ZDA brez spremstva odraslih.