Gledalci v Portandu so morali čakati kar štiri podaljške na zmagovalca tretje tekme obračuna med Portlandom in Denverjem. Tekma je bila zelo izenačena, prvi polčas so za točko dobili domači, drugega pa gostje, odločilni koš za izenačenje na 102:102 je slabe pol minute pred koncem rednega dela zadel gostujoči košarkar Will Barton. Domači so imeli napad za zmago, a je met za tri točke slabih sedem sekund pred koncem zgrešil Al-Farouq Aminu.

V prvem podaljšku sta potem ekipi dosegli vsaka le po sedem točk, v drugem pa je zadnji koš minuto pred iztekom podaljška za izenačenje na 118:118 dosegel Denverjev Gary Harris. Ker tudi v tretjem podaljšku nobena ekipa ni naredila preskoka, je sledil četrti dodatek, v katerem so bili domači košarkarji v zaključku uspešnejši, končni izid 140:137 je z dvema zadetima prostima metoma dve sekundi pred koncem postavil Seth Curry. Pred tem je le enega od dveh zadel Srb Nikola Jokić.

Najboljši strelec tekme je bil z 41 točkami domači CJ McCollum, 28 točk je prispeval Damian Lillard, dvojnega dvojčka z 18 točkami in 15 skoki pa Enes Kanter, Rodney Hood je bil z 19 točkami najuspešnejši igralec s klopi. Na drugi strani je 34 točk v statistiko vpisal Jamal Murray, Jokić pa je dosegel trojnega dvojčka, 33 točk, 18 skokov in 14 podaj, Paul Millsap pa je imel dvojnega dvojčka s 17 točkami in 13 skoki, Barton, ki je tekmo začel na klopi, je dal 22 točk.

Portland zdaj v zmagah vodi z 2:1, časa za počitek pa ne bo veliko, naslednja tekma v Portlandu bo že v noči na ponedeljek po slovenskem času.

Prvo ime dvoboja v Bostonu je bil kdo drug kot Grk Giannis Antetokounmpo, ki je ponovno odigral odlično tekmo, zbral je 32 točk in 13 skokov, 21 točk je za Milwaukee, prvo moštvo rednega dela, dodal George Hill, 20 pa Khris Middleton.

Antetokounmpo je iz igre sicer metal le trinajstkrat iz igre (8:13), a je kar 16 točk dosegel iz prostih metov. Na tekmi je bilo skupno kar 53 dosojenih prekrškov (26 na strani domačih in 27 na strani gostov), 39 v drugem polčasu, kar je malo upočasnilo ritem, a Grka to ni zmedlo.

»Še naprej se bom trudil biti agresiven. To si soigralci želijo od mene. Če mi ponudijo le malo prostora, ga bom poskušal izkoristil,« je po tekmi dejal Antetokounmpo.

Za goste, ki bodo gostili tudi četrto tekmo v noči na torek, je Kyrie Irving dosegel 29 točk, Jayson Tatum jih je dodal 20. Boston je ob polčasu sicer vodil za točko, v drugem pa so bili uspešnejši domači, ki so si zagotovili vodstvo v zmagah z 2:1.