Prva polfinalna vstopnica je oddana, tri so še na voljo. Košarkarji Primorske, letošnji veliki favoriti za naslov državnih prvakov, so četrtfinalno nalogo po pričakovanjih opravili brez večjih težav. Igralci trenerja Jurice Golemca so namreč včeraj visoko ugnali Zlatorog tudi na gostovanju v Laškem. Odlične predstave je znova prikazala četverica Jagodić Kuridža, Čakarun, Šiško in Harris, ki že celotno sezono nosi Primorsko na svojih ramenih. Obalni klub zdaj čaka na nasprotnika v polfinalu, ki ga utegne dobiti že danes, če Krka na gostovanju premaga Rogaško. V polfinale se lahko že uvrstita tudi Olimpija, ki gostuje pri Šenčurju, in Helios, ki gosti Hopse.

Prav Domžalčani so na prvih četrtfinalnih tekmah pripravili največje presenečenje, ko so na gostovanju ugnali Hopse, ki imajo za seboj odlično sezono. Košarkarji trenerja Dejana Jakare imajo danes imenitno priložnost, da pred domačimi navijači dokončajo delo in si izborijo mesto med štirimi najboljšimi klubi v državi. »Hopsi ostajajo favorit za preboj v polfinale. Vemo, da bodo v Domžale prišli pripravljeni in z ogromno željo po maščevanju. A tudi mi imamo v igri še rezerve,« pravi Dejan Jakara. Trener Hopsov Boštjan Kuhar pa od svojih igralcev zahteva predvsem več želje in agresivnosti.

Izjemno zanimiv obračun se obeta v Rogaški Slatini, saj so tokratni gostitelji v Novem mestu skoraj izničili zaostanek 19 točk, a jim je na koncu za preobrat zmanjkalo časa. »Čaka nas tekma, na kateri enostavno moramo zmagati. Analizirali smo obračun v Novem mestu in poskušali bomo popraviti igro. Na roko nam ne gre, da imamo težave s poškodbami in da ne bomo kompletni,« pravi trener Rogaške Damjan Novaković. Simona Petrova na klopi Krke pa skrbijo predvsem črne minute njegovega moštva, ki se pojavljajo skoraj na vsaki tekmi. »Nasprotniku s tem dovolimo, da v dveh, treh minutah pride do velikega delnega izida. Zaradi tega želim zbranost igralcev skozi vso tekmo ne glede na rezultat in upam, da nam to na najbolj vročem gostovanju v Sloveniji uspe.«

Čeprav je bil Šenčur na prvi tekmi v Stožicah izjemno blizu presenečenju, pa to trenerja Olimpije Jureta Zdovca ne skrbi. Meni namreč, da je njegovo moštvo z zmago prebilo led tekem v končnici in da bo zdaj šlo le na bolje. »Upam, da smo se s prve tekme nekaj naučili. Odnesli smo celo kožo, tokrat pa računamo, da si bomo priigrali polfinale.« Šenčurjev Konstantin Subotič računa predvsem na pomoč polnih tribun, svoje igralce pa poziva k novi hrabri predstavi.

Liga Nova KBM, četrtfinale, druge tekme: Zlatorog – Primorska 68:89 (13:23, 34:43, 43:69, Barič 18; Jagodić Kuridža 16, v polfinale Primorska z 2:0 v zmagah), danes ob 15.30: Šenčur – Olimpija (0:1), ob 19. uri: Helios – Hopsi (1:0), Rogaška – Krka (0:1).