Ob pregledu parov 26. kroga druge slovenske nogometne lige se zdi, da do spremembe pri vrhu ne bi smelo priti. Vodilni Bravo bo namreč danes gostil klub iz druge polovice lestvice Jadran iz Dekanov, ki zaseda šele enajsto mesto. Ljubljančani so večino prednosti, ki so jo imeli pred najbližjim zasledovalcem Taborom Sežano, zapravili pretekli konec tedna, ko so z 2:3 izgubili derbi z Radomljami in vpisali sploh prvi poraz v spomladanskem delu prvenstva. Nov neuspeh bi jih lahko drago stal, saj imajo le točko več od Kraševcev. Kljub na videz lahkemu nasprotniku se bodo morali za zmago močno potruditi, saj trener Dejan Grabić ne more računati na svojega prvega strelca Mustafo Nukića, obračun s Primorci pa bo primoran izpustiti tudi vezist Ovbokha Agboyi.

Dvoboj bodo z velikim zanimanjem spremljali Sežančani, saj se jim v primeru neuspeha Brava jutri ponuja priložnost za vrnitev na vrh prvenstvene razpredelnice. A do njega ne bo prišlo, če ne premagajo Dobljanov, ki so jim jeseni že pokvarili načrte in jim zadali enega od le štirih porazov v letošnji sezoni. Rdeče-črnim gre zagotovo na roko dejstvo, da gostujoči igralci ne bodo pretirano motivirani. Obstanek v ligi so si namreč že zagotovili, tudi v primeru zmag v zadnjih petih krogih pa se višje od četrtega mesta ne morejo prebiti.

2. SNL, 26. krog, danes ob 16. uri: Fužinar – Radomlje, ob 17. uri: Bravo – Jadran Dekani, Ankaran Hrvatini – Brda, Drava – Beltinci, Rogaška – Nafta, Bilje – Krka, Brežice Terme Čatež – Ilirija, jutri ob 13. uri: Tabor Sežana – Dob.