Japonec s kolesom po avtocesti

Slovenija, turistični biser Evrope, v svoj objem privabi vse več turistov. Ulice prestolnice so polne turistov različnih narodnosti z vseh koncev sveta, tu in tam pa jim uspe najti nove turistične poti. Kot japonskemu kolesarju pred nekaj dnevi. Kranjski policisti so ga namreč morali pospremiti z avtoceste, na kateri se je »znašel« na priključku Brnik, po njihovih navedbah pa je poskušal priti v Ljubljano. Ker ni poznal cest in ni vedel, kako drugače priti v prestolnico, je očitno vrgel kovanec in se tako odločil za eno od njih. Morda pa so se mu, ker je v domovini vajen malce večje urejenosti, naše lokalne ceste zdele bolj kolovozi kot kaj drugega. Na srečo so taki dogodki pri nas redki, so pa nevarni tako za kolesarje kot za vse druge voznike na avtocesti.

Kradel na pokopališču

Kraju povsem neprimerno se je obnašal neznani storilec, ki je na parkirišču na pokopališču v Slovenj Gradcu vlomil v tri avtomobile. Razbil je prednja okna ter iz vozil ukradel torbice z denarnicami, bančnimi karticami in gotovino. In vse to v času, ko so bili lastniki avtov na pogrebu. Recite, kar želite, a v preteklosti so prestopniki delovali po določenem kodeksu (ali pa je tako le v mafiji in filmih?), po katerem jim čast tovrstnih podvigov ni dovoljevala. Časi so očitno res drugačni in nič ni več sveto.

Na letalo z vrečko dreka

Američan je pred kratkim najprej prestrašil, nato pa nasmejal agente ameriške agencije za varnost v prometu (TSA). Zaposleni na letališču v aljaškem Juneauju so jih opozorili na nenavadno ročno »prtljago« potnika. Naprava za pregled je namreč opozorila na »veliko organsko gmoto«, ki se včasih izkaže za eksploziv. A ko so agenti torbo odprli, jih je čakalo veliko presenečenje. Bila je namreč polna losovih iztrebkov. Potnik jim je razložil, da je izločke zbral za »politike in njihovo posrano delo«. Ker mu zakon takšne prtljage ne prepoveduje, so ga agenti pustili na letalo, podobno mislečim pa vendarle svetujejo, naj pred pakiranjem povprašajo pri letalski družbi, kakšna je njihova politika glede dreka.

Premetena papiga ni izdala pajdašev

Ste vedeli, da so lahko papige tako kot kužki odlični čuvaji? Da ptice skrbno varujejo svoj teritorij, so pred dnevi odkrili tudi brazilski policisti. Njena lastnika, šlo naj bi za preprodajalca droge, sta papigo naučila kričati, ko opazi policiste. Po poročanju lokalnih medijev je papiga »človeška starša« na bližanje nevarnosti opozorila z dretjem: »Mama, policija je tu!«, a je bila malce prepozna. Policija je prijela tako zlikovca kot premeteno ptico. Brazilski novinar, ki mu jo je uspelo obiskati za zapahi, poroča, da še ni začela »čivkati«, da kljun trmasto drži tesno zaprt in tako očitno nima nikakršnega imena izdati svojih pajdašev. Pred izpustom v divjino bodo papigo v živalskem vrtu nekaj mesecev učili leteti.

Ne izdajaj skrivnosti Maščevalcev

Prejšnji teden so v kinih začeli vrteti Marvelov film Maščevalci: Zaključek, ki se je z 1,2 milijarde dolarjev zaslužka prvi vikend predvajanja zapisal v zgodovino filmske industrije. Oboževalci po vsem svetu so ga nestrpno pričakovali, režiserja pa sta z odprtim pismom prek spletnih omrežij prosila, naj po ogledu filma gledalci nikar ne izdajajo poteka zgodbe drugim, saj bi jim tako pokvarili izkušnjo. A vsi niso upoštevali njune prošnje. Po spletu je zakrožila fotografija pretepenega, s krvjo prekritega osebka iz Hongkonga, ki je pred kinom na ves glas razkrival skrivnosti filma. Tisti, ki so šele čakali na vstop v dvorano, njegovega navdušenja niso cenili in so ga utišali. S pestmi. Izdajanje zgodbe oboževalcem priljubljene franšize nikakor ni kaznivo, pretep pa je, a o policijskem posredovanju azijski mediji ne poročajo. Sta se pa pripetila še dva zanimiva incidenta, povezana s filmom. V enem od kinematografov so zaradi tehnične napake, ki je prekinila predvajanje, gledalci skorajda napadli zaposlene, 21-letno Kitajko pa so morali zaradi hudega čustvenega pretresa, neutolažljivega joka in tresavice po ogledu filma celo hospitalizirati.