V Indiji sta umrla najmanj dva človeka, moški je podlegel srčnemu napadu v enem od zatočišč, na drugega pa je padlo drevo. Mediji so sicer poročali o najmanj šestih mrtvih, a oblasti tega niso potrdile.

Oblasti v Bangladešu pa so potrdile smrt najmanj ene ženske, ki jo je zadelo drevo. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa so v Bangladešu umrli še štirje ljudje, ko je riževo polje zadela strela.

Ena največjih neviht, ki je v zadnjih letih prišla z Indijskega oceana, je danes dosegla obalo blizu hindujskega svetega mesta Puri, ki ga vsako leto obišče več milijonov turistov. V zadnjih dneh so v zvezni državi Orisa, kjer je leta 1999 doslej najbolj smrtonosen ciklon v Indiji zahteval 10.000 življenj, pred prihodom Fani evakuirali 1,2 milijona ljudi iz nižje ležečih obalnih območij.

Ciklon se že premika severovzhodno proti indijski zvezni državi Zahodna Bengalija in Bangladešu, predvidoma v soboto zjutraj naj bi dosegel indijsko metropolo Kolkata, kjer živi 4,5 milijona ljudi. V Zahodni Bengaliji so odredili evakuacijo več sto tisoč ljudem, iz bangladeških obmorskih vasi pa so evakuirali okoli 400.000 ljudi.

Na ogroženih območjih v Indiji so danes odpovedali lete, zaprli so številne ceste, ohromljen je tudi železniški promet.

Vremenoslovci opozarjajo na popolno uničenje slamnatih hiš, ruvanje električnih in komunikacijskih stebrov, poplavljanju poti, preko katerih je mogoče pobegniti ter škodo na pridelku.