Študenta univerze St. Mary’s v teksaškem San Antoniu sta se v sredo ob treh zjutraj po lokalnem času peljala po cesti, ko sta zagledala prevrnjen in goreč avtomobil. Nista vedela, kaj se je zgodilo, a sta vseeno preverila, če je kdo v njem. Ko sta zagledala, da se v vozilu duši ženska, sta poskušala odpreti vrata in razbiti okna, da bi jo rešila.

Kmalu se je mimo prizorišča pripeljal še univerzitetni policist, ki takrat ni bil na dolžnost. Tudi on je ustavil, študentoma zabičal, naj se umakneta na varno razdaljo in pričel z gumijevko razbijati vetrobransko steklo. Ker pri tem ni bil uspešen, mu je eden od študentov ponudil betonsko opeko. Z njeno pomočjo je policist dovolj poškodoval steklo, da je lahko delo dokončal z nogo, nato pa iz vozila izvlekel ponesrečenko. Le nekaj trenutkov po uspešni reševalni akciji je vozilo razneslo.

Pogum policista, ki je zaščitil študenta ter rešil žensko, je z mobilnikom posnel študent, ki je policistu ponudil opeko. Ponesrečenko so rešilci odpeljali v bolnišnico, kjer so jo oskrbeli, po poročanju lokalnih medijev pa je utrpela zgolj lažje poškodbe.