O dveh nesrečah s smrtnim izidom in še o eni s hudimi poškodbami so policisti poročali med prvomajskimi prazniki.

V sredo ob pol šestih popoldne je počilo v naselju Kamnica. V nesreči so bili udeleženi 20-letna voznica osebnega avtomobila iz Maribora ter 66-letni voznik motornega kolesa in 61-letna sopotnica na motornem kolesu, oba iz okolice Maribora. Voznica osebnega avtomobila je peljala po lokalni cesti iz smeri Kamniškega Brega proti Vrbanski cesti v naselju Kamnica. Ko je pripeljala iz levega nepreglednega ovinka, z vozilom ni vozila po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje, temveč je zapeljala v levo na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri, iz smeri Vrbanske ceste, pravilno pripeljal voznik motornega kolesa. Voznica osebnega avtomobila je trčila v motorno kolo, ki je skupaj z voznikom in sopotnico padlo na travnato površino. Pri tem sta se voznik in sopotnica motornega kolesa hudo poškodovala in sta bila odpeljana na zdravljenje v UKC Maribor.

Hodil po sredini ceste

Na stari cesti Bertoki–Bivje je v sredo dvajset minut do druge ure zjutraj po cesti hodil 37-letni domačin. Policisti poročajo, da je hodil kar po sredini ceste v smeri bencinske črpalke, ko je s sprednjim levim delom vozila vanj trčila 31-letna voznica. Po trčenju je pešca odbilo na nasprotno stran ceste v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pripeljala 42-letna voznica osebnega avtomobila, ki je prav tako trčila v pešca. Hudo poškodovani pešec je bil odpeljan v izolsko bolnišnico, kjer je zaradi poškodb umrl. Voznici sta bili preizkušeni z alkotestom, ki je bil pri obeh negativen. Policisti so posebej opozorili, da na kraju nesreče ni javne razsvetljave, pešec pa je bil oblečen v temna oblačila in ni uporabljal odsevnih teles ali svetilke.

Zdrvel s ceste

Zaradi posledic prometne nesreče pa je v Spodnjem Doliču že v torek dopoldne umrl 68-letni voznik osebnega vozila, ki je prehiteval vozilo, po prehitevanju pa ni zapeljal nazaj na svoj vozni pas, pač pa je z nezmanjšano hitrostjo zapeljal z vozišča. Hudo poškodovanega voznika so s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, od koder so policiste obvestili, da je podlegel poškodbam. V prometni nesreči se je poškodovala tudi 66-letna sopotnica.

To je bila letošnja deveta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. V enakem obdobju lani je v prometni nesreči umrla ena oseba. Tudi statistika za področje vse države se je letos izrazito poslabšala. Lani je v tem obdobju življenje na cestah izgubilo 27 ljudi, letos pa kar 37.