Zmagovalec dvoboja na štiri zmage se bo v finalu zahodne konference pomeril z bolšjim iz obračuna med branilci naslova Golden State in Houstonom, v katerem dvakratni zaporedni zmagovalci najmočnejše košarkarske lige na svetu (2017, 2018) vodijo z 2:0 v zmagah.

C.J. McCollum je bil z 20 točkami prvi strelec dvoboja, za Portland je udeleženec tekme vseh zvezd Damian Lillard dodal 14 točk, vendar z metom 5:17 iz igre. Zato pa so za goste dvomestno število točk dosegli še Enes Kanter in Rodney Hood (po 15), Al-Farouq Aminu (11) in Zach Collins (10), predvsem pa je Portland igral izvrstno v obrambi.

Tako je srbski zvezdnik Nikola Jokić sicer dosegel dvojni dvojček (16 točk, 14 skokov) in bil najboljši strelec domačih, vendar je zbral manj košev od siceršnjega njegovega strelskega učinka. Jamal Murray je dodal 15 točk, Paul Millsap pa 14.

Sprva je bilo videti, da bodo Blazers zmagali dokaj zanesljivo, saj so drugi polčas začeli s 50:35 ter nato v tretji četrtini vodili že s 17 točkami prednosti. Pred zadnjim delom so gostje še vedno imeli visokih 14 točk naskoka, a se igralci Denverja pred domačim občinstvom niso predali.

Jokić je tako s polaganjem 34 sekund pred koncem tekme poskrbel, da je domača ekipa zaostajala le še za pet točk (90:95), a je imel nato po prekršku Masona Plumleea Hood prosta meta, oba je zadel in 17 sekund pred koncem so nato domači že lažje dihali; 97:90 pa je bil nato tudi končni izid tekme.

»Zelo mi je bil všeč pristop naših igralcev k igri v prvem polčasu, zlasti v prvi četrtini. Mislim tudi, da smo odigrali veliko boljšo obrambo kot na prvi tekmi. Bolj smo bili agresivni v boju za žogo in tak pristop smo imeli ves čas tekme,« je pojasnil trener Blazers Terry Stotts.