Na moskovskem Rdečem trgu se je danes na tradicionalnem shodu ob prazniku dela zbralo več deset tisoč ljudi, po navedbah organizatorjev celo več kot 100.000. Pohod po mestu je vodil moskovski župan Sergej Sobjanin. Govorniki so pozivali k višjim plačam in več delovnim mestom za mlade in starejše.

Shodi ob prvem maju so potekali tudi po drugih ruskih mestih, med drugim v Sankt Peterburgu. Tam so se zbrali podporniki vladajoče stranke, komunistične stranke in člani sindikatov.

Prišlo pa je tudi okoli 2000 predsednikovih nasprotnikov, ki so vzklikali "Putin je lopov" in "To je naše mesto". Policija jih je kmalu razgnala, medtem ko so podporniki Kremlja lahko nadaljevali shod.

V Sankt Peterburgu so aretirali več kot 60 ljudi, vključno s poslancem Maksimom Reznikom, je sporočila nevladna organizacija OVD-Info, ki spremlja aretacije podpornikov opozicije. Vse skupaj pa je bilo po Rusiji aretiranih več kot sto ljudi.

V ruski javnosti se v zadnjih letih krepi nezadovoljstvo, in sicer predvsem zaradi sporne pokojninske reforme. Poleg tega se znižuje življenjski standard, kar je predvsem posledica zahodnih sankcij zaradi ruske vloge v ukrajinski krizi. Vse manj je priljubljen tudi Putin.