Ruski vratar Sergej Bobrovski je zaustavil 36 strelov Bostona, Boone Jenner in Matt Duchene pa sta bila strelca za Columbus, ki bo v noči na petek gostil četrto tekmo v seriji na štiri zmage.

»Očitno je, da se igralci Bostona razigrajo v zadnji tretjini, vendar smo tokrat ostali zbrani, stopili smo skupaj in sodelovali kljub pritisku. Poleg tega smo imeli neverjetno podporo navijačev. Vzdušje je bilo izjemno, lepo je bilo igrati. In uspelo nam je doseči zelo pomembno zmago,« je povedal Bobrovski.

V zadnji tretjini je zbral 15 obramb, vendar ga razen Jakea DeBruska 40 sekund pred koncem druge tretjine potem ni premagal nihče več. Na drugi strani je finski čuvaj mreže Tuukka Rask skupaj vpisal 32 uspešnih posredovanj, Jenner ga je ukanil v predzadnji minuti uvodne tretjine, Matt Duchene pa v trinajsti druge.

V Denverju so gostje povedli z 2:0 že v prvi tretjini, ko sta bila uspešna Logan Couture (16.) in po samostojni akciji 22-letni Švicar Timo Meier (19.), ki je bil še dvakrat nato tudi podajalec. Nathan MacKinnon je z edinim golom v drugem delu izid znižal, izenačil pa je Matt Nieto v 12. minuti zadnje tretjine.

Le minuto in pet sekund pozneje je svoj drugi gol na srečanju zabil Couture, ki je nato pol minute pred koncem s strelom v prazen gol za končno zmagoslavje San Joseja prvič v karieri v končnicah vpisal hat trick. Couture v letošnjih izločilnih bojih vodi na listi strelcev z devetimi goli. San Jose, ki je v prvem krogu izločil lanske finaliste Stanleyjevega pokala Vegas Golden Knights, bo tudi četrto tekmo čez dva dneva igral na gostovanju.