Uvodne četrt ure igre je pripadlo mladim nizozemskim gostom, ki so v 15. minuti po čudoviti kombinaciji v šestnajstercu šokirali Londončane, zadel je Donny van de Beek, potem ko se je sam znašel pred Hugom Llorisem. Prav Van de Beek je imel le devet minut kasneje po zares čudoviti akciji novo priložnost za zadetek, ko je namesto, da bi podal v sredino, poizkušal ob prvi vratnici, a je njegov strel francoski vratar Tottenhama obranil.

Londončani podrejeni v prvem delu

Na drugi strani je imel edino priložnost za domače španski napadalec Fernando Llorente, ki pa podaje iz prostega strela z glavo ni zmogel pretvoriti v izenačenje, žoga je švignila kakšen meter mimo leve vratnice. Na igrišču so sicer še naprej prevladovali Nizozemci, potrebno je pristaviti, z zares všečnim nogometom.

Do konca polčasa na eni ne drugi strani ni bilo nadaljnjih resnejših priložnosti, se je pa pri Angležih razigral Lucas Moura, ki je navduševal tudi v nadaljevanju. Zaradi močnega udarca, ki ga je prejel v zračnem dvoboju pred nizozemskimi vrati, je moral okrvavljen z igrišča branilec Jan Vertonghen. Do odmora se rezultat ni več spremenil, čeprav so Londončani v zaključku zapretili in imeli polpriložnost prek Tobyja Alderweirelda, ki ga je v kazenskem prostoru lepo našel Kieran Trippier.

Tootenham ni uspel izenačiti

Angleška zasedba je v nadaljevanju zaigrala bistveno bolje, prevzela pobudo in večinsko posest, vendar ji to ni kaj prida koristilo, saj je Ajaxova obramba te poizkuse povsem zamejila. Namesto angleškega izenačenja bi v 78. minuti po podaji Dušana Tadića vodstvo kmalu podvojil 22-letni brazilski napadalec David Neres, nemočnega Llorisa je rešila leva vratnica.

Igralcem Tottenhama se je v tem obdobju že zelo mudilo doseči vsaj zadetek, a si kljub pritisku niso uspeli pripraviti izrazite priložnosti. Kvalifikant Ajax ima torej pred povratno tekmo boljše izhodišče za uvrstitev v veliki finale najprestižnejšega nogometnega klubskega tekmovanja. Jutri ob 21.00 pa polfinalna tekma med Barcelono in Liverpoolom.