Poleg denarnih kazni sta mariborska igralca, ki sta na tekmi dobila rdeča kartona, zdaj prejela še dodatno kazen. Aleks Pihler ne bo smel igrati dve tekmi zaradi predkaznovanosti in brezobzirne igre, Dare Vršič pa eno zaradi brcanja v nogo na tleh ležečega nasprotnika, kot olajševalno okoliščino je disciplinski sodnik navedel pisno izjavo igralca.

Denarni seštevek kazni za Maribor znaša 4150 evrov, ki zajemajo nešportno in neprimerno vedenje navijačev, žaljivo skandiranje, metanje bakel na igrišče, povzročitev prekinitve tekme, navijači so s plastičnim kozarcem tudi zadeli drugega pomočnika sodnika, pri izreku kazni so upoštevali predkaznovanost.

Mura bo v blagajno tekmovanja odštela 1450 evrov, razlogi sodnika Romana Roglja so podobni: nešportno in neprimerno vedenje navijačev, žaljivo skandiranje, prižiganje bakel na tribuni, predkaznovanost, kot olajševalna okoliščina pa pisna izjava kluba.

Po prejetem rdečem kartonu na tekmi z Gorico bo štiri tekme prisilno počival tudi Celjan Žan Benedičič zaradi namernega udarjanja s komolcem v predel obraza nasprotnega igralca; ljubljanska Olimpija pa bo zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev in prižiganja bakel na tribuni ter zaradi predkaznovanosti tokrat odštela le 700 evrov.