Incident se je pripetil 21. februarja, posnetek pa razkriva, da petletna deklica ni želela zapustiti šolske knjižnice skupaj s preostalo skupino otrok. Sprva se je skrila za knjižno omaro, nato pa zlezla še na najnižjo polico. Ko je vzgojiteljica prišla do nje, je deklico nasilno potegnila s police in z otrokom ravnala grobo, a kmalu odnehala. Stopila je nekaj korakov stran ter počakala, da je druga odrasla oseba v sobi obrnila hrbet, nakar je deklico brcnila.

Deklica je o incidentu obvestila svojo glavno vzgojiteljico, a slednja dogodka ni prijavila naprej. Da ne mara vzgojiteljice, ki jo je udarila, in da je groba, pa je deklica kasneje povedala tudi svoji materi. Ta je z nasilno vzgojiteljico stopila v stik, naletela pa je zgolj na izgovore: »Ne čudi me, da ima rdeče sledi na roki. Ne čudi me, ker se je stisnila v tisto knjižno omaro. Mislim, nekajkrat me je tudi brcnila.«

Mati z zagovorom vzgojiteljice ni bila povsem zadovoljna, zato je zahtevala pregled varnostne kamere. Šola je že naslednji dan potrdila, da posnetek obstaja, a je trajalo cel teden, preden so ga posredovali materi. Ta je bila nad videnim zgrožena. Vzgojiteljico so po pregledu posnetka sprva suspendirali, 25. marca pa so jo tudi uradno odpustili.