Maroon je v odločilni akciji plošček, ki se je pozabljen kotalil za golom domačih, pobral in sam zadrsal pred vrata tekmecev ter ga povsem neoviran poslal v zgornji del gola. "Imel sem res veliko časa, da sem lahko povsem neovirano uporabil vso moč rok. Običajno ni tako, tokrat pa sem lahko kot na treningu dvignil plošček in ga poslal v mrežo," je zadetek pospremil Maroon.

Dallas je imel nato možnost za izenačenje, saj je bil zaradi namernega zavlačevanja kaznovan Colton Parayko in domači, ki so v zaključku igrali brez vratarja, so imeli na ledu šest igralcev proti štirim gostov. Vendar jim ni uspelo spraviti ploščka pred gol tekmecev tako, da bi imeli ugodno priložnost za strel, ki bi jim lahko prinesel podaljšek. Tako bodo izenačenje v seriji iskali v novi domači tekmi, ki bo v noči na četrtek po slovenskem času.

Za St. Louis, ki si je s to zmago znova priigral prednost domačega ledu, to si je priboril v rednem delu sezone, so gol dosegli še Jaden Schwartz, ki je prvič zadel po vsega 87 sekundah igre, Tyler Bozak in kapetan Alex Pietrangelo, na drugi strani so bili uspešni Aleksander Radulov, Andrew Cogliano in Tyler Seguin. Ta je izenačil na 3:3 dobre štiri minute pred zaključkom dvoboja.

Domači so prek Radulova izenačili še v prvi tretjini, v drugi pa je edini gol zabil Bozak. V zadnji so igralci vratarja premagali štirikrat, trikrat v razmaku manj kot treh minut, vedno so si vodstvo zagotovili Blues, ki so na koncu tudi zmagali.