Rok Sirk, udarni napadalec Mure v letošnji sezoni prve slovenske nogometne lige, je z dvema goloma proti Mariboru postal najboljši igralec 29. kroga po izboru Dnevnikove žirije. V zaključku prvenstva se je pognal v boj za kralja med strelci. Jeseni je dosegel deset golov, spomladi je dodal še tri. Za trenutno najboljšima strelcema lige – Rokom Kronavetrom in Rudijem Požegom Vancašem – zaostaja le za zadetek.

Korošec, ki se je z nogometom do petnajstega leta spoznaval v Dravogradu, je odriv za profesionalno pot našel v Mariboru. V vijoličnem dresu je v mladinski in kadetski ligi zabijal kot po tekočem traku, a ga je pri šestnajstih letih ustavila poškodba kolena. Ko mu je počila sprednja križna kolenska vez, ga je čakala več kot polletna rehabilitacija. Ko se je vrnil na igrišče, se mu je poškodba na treningu ponovila, kar ga je znova oddaljilo od nogometnih igrišč. Na nitki je viselo tudi nadaljevanje kariere, a se je Sirk uspešno vrnil v tekmovalni pogon. Potem ko v članski ekipi Maribora zaradi ostre konkurence skorajda ni dobil priložnosti za igro, se je ustalil v Murski Soboti, kjer je navdušen nad odzivom okolja. »Nihče nima boljših navijačev kot Mura. V Prekmurju se izvrstno počutim,« pravi Rok Sirk, ki je v letošnji sezoni uspešno izvedel tri enajstmetrovke.

Sirkov najbližji zasledovalec v minulem krogu je postal Rok Kronaveter, ki je sodeloval pri vseh treh zadetkih Olimpije za zmago nad Krškim. Kronaveter se je v skupnem seštevku približal vodilnemu Andreju Vombergarju na dve točki zaostanka, kar ga postavlja v vlogo prvega favorita za končno zmagoslavje. Na tretje mesto se je uvrstil Jure Matjašič, ki je dvakrat zadel za zmago Aluminija nad Triglavom. Četrti je Etien Velikonja (dva gola za Gorico proti Celju), peti pa Senijad Ibričić (gol za Domžale v Velenju).