Angleški nogometni velikan Manchester United naj bi resno razmišljal o nakupu vratarja madridskega Atletica Jana Oblaka. Govorice o prestopu slovenskega reprezentančnega vratarja so se pojavile že pretekli teden, danes pa so se o tem razpisali tudi na portalu športne televizijske hiše ESPN, kjer trdijo, da so pri Manchester Unitedu pripravljeni za Škofjeločana odšteti 120 milijonov evrov, kolikor znaša njegova odkupna klavzula.

»Čeprav je z Atleticom podaljšal pogodbo do leta 2023, pa si Oblak podobno kot soigralec Antoine Griezmann želi, da bi v moštvo prišlo več kakovostnih igralcev, s katerimi bi lažje konkurirali Barceloni in Realu Madridu,« so zapisali pri ESPN in poudarili, da bo moštvo poleti že zapustil Lucas Hernandez, medtem ko Diegu Godinu, Juanfranu in Filipeju Luisu po koncu sezone poteče pogodba.

Govorice o prihodu Oblaka na Old Trafford so se sicer še okrepile po nedeljski tekmi rdečih vragov proti Chelseaju (1:1), na kateri je zdajšnji vratar Uniteda David De Gea znova branil slabo in bil najbolj zaslužen za prejeti zadetek. A kot še trdi ESPN, ki se sklicuje na neimenovani vir, je Oblak pripravljen oditi iz Madrida le v primeru, če se bo pridružil ekipi, ki bo v prihodnji sezoni nastopal v ligi prvakov.