Rogel Lazaro Aguilera-Mederos je minuli četrtek trčil v 28 avtomobilov in tovornjakov na avtocesti v bližini Denverja. V nesreči so umrle štiri osebe, več jih je bilo poškodovanih, 23-letnemu vozniku tovornjaka pa grozi obsodba zaradi uboja z vozilom. Preiskava je pokazala, da je Aguilera-Mederos v vozila trčil pri hitrosti 136 kilometrov na uro, ter da so zatajile zavore tovornjaka. Ko je ugotovil, da ne bo pravočasno zavrl in da se bo zaletel v stoječi promet pred seboj, je želel zaviti na stran, a je bil tudi tam že tovornjak.

Po trku so se preživeli vlekli iz vozil in pri tem poskušali pomagati tudi drugim, medtem pa so se pričeli širiti plameni. Žrtve nesreče so umrle ujete v vozilih, sodna dokumentacija pa pravi, da so bili njihovi ostanki nerazpoznavni.

Ena od prič je policiji povedala, da je imel Aguilera-Mederos pred trkom prestrašen pogled in široko odprte oči, zaradi česar je sklepala, da je nekaj hudo narobe. Aguilera-Mederos pa je povedal, da je tik pred trkom v vozila zaprl oči, saj je menil, da bo umrl. Njegov odvetnik je povedal, da je 23-letni voznik »globoko obžaluje« nesrečo in da povsem sodeluje s policijo. »Vsi se strinjamo, da je šlo za nesrečo,« je povedal odvetnik. »Policisti se strinjajo, da je šlo za nesrečo. Vsi, ki so zadevo preiskovali in si jo ogledali, verjamejo, daje šlo za nesrečo in da je ta tragična.« Policija ob tem opozarja, da bi tudi v primeru, da je šlo za okvaro zavor, Aguilera-Mederosa znala čakati obsodba. Najvišja dovoljena hitrost na koloradskih avtocestah je namreč 120 kilometrov na uro.