Philipsov čisti dobiček se je po prvem trimesečju ustavil pri 162 milijonov evrov, medtem ko je v enakem lanskem obdobju dosegel 124 milijonov evrov. Kot poročilo še povzema AFP, je zrasel tudi dobiček iz poslovanja, prihodki od prodaje pa so zrasli na 4,2 milijarde evrov.

Po besedah izvršnega direktorja Fransa van Houtna so leto začeli dobro, zabeležili dvoodstotno rast prodaje in prejeli več naročil. Na ta način podjetje po besedah van Houtna nadgrajuje močno rast, ki so jo zabeležili lani.

Philips, dolga desetletja poznan predvsem kot proizvajalec žarnic, električnih naprav in televizij, se je v luči zaostrene konkurence iz Azije na teh področjih osredotočil na zdravstveno tehnologijo in gospodinjske aparate. Podjetje s sedežem v Amsterdamu je še posebej dobre rezultate doseglo pri zdravstveni tehnologiji, pri čemer so na področju zobozdravstvene opreme zabeležili dvomestno rast.

Podjetje je ob objavi poslovnega poročila za prvo četrtletje potrdilo še zastavljene cilje za letošnje leto. Prihodki od prodaje naj bi se okrepili med štirimi in šestimi odstotki, poroča francoska tiskovna agencija.