Storilca sta mu vzela še mobilni telefon. Oškodovani je nato našel rezervni ključ, zapustil stanovanje, pomoč poiskal v celjski bolnišnici in rop prijavil policiji.

Policisti so v preiskavi ugotovili, da 34-letnica v stanovanjskem bloku pozvonila pri 65-letnemu znancu. Ko ji je odprl vrata, je z njo v stanovanje nepovabljen vstopil še 40-letni Celjan, ki je od 65-letnika zahteval denar.

Ko mu je 65-letnik dejal, da denarja nima, ga je 40-letni vrgel na posteljo in močno pretepel. Med drugim mu je zlomil ličnico, zbil zob in povzročil še več drugih poškodb. Medtem je 34-letnica preiskala stanovanje in iz denarnice oškodovancu vzela manjšo vsoto gotovine, iz omare pa še dva srebrnika.

Policisti so osumljena izsledili in jima odvzeli prostost, danes pa ju bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivih dejanj ropa, hude telesne poškodbe in odvzema prostosti privedli k preiskovalnemu sodniku.

Do sedaj policisti 34-letnice še niso obravnavali, 40-letnika pa so že večkrat ovadili zaradi sumov storitev kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete in kaznivih dejanj z elementi nasilja.