Wolfovo fotografsko delo je tematiziralo predvsem hiperintenzivni urbani razvoj, ki zaznamuje nekatere kotičke planeta. Prek tega je odpiral vprašanja množične proizvodnje, inovacije in razmerja med fotografom ter javnostjo.

V Münchnu rojeni fotograf je odraščal v ZDA, Nemčiji in Kanadi ter študiral na ugledni kalifornijski univerzi Berkley, pa tudi v Essnu, kjer je bil njegov mentor fotograf Otto Steinert. Leta 1994 se je preselil v Hongkong, kjer je nekaj časa fotografiral za revijo Stern, nato pa se posvetil lastnim umetniškim projektom, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Največji navdih Hongkong

V svoji karieri je kar dvakrat osvojil prvo nagrado prestižnega tekmovanja World Press Photo leta 2005 v kategoriji sodobnih problematik in leta 2010 v kategoriji vsakodnevnega življenja.

Objavil je več kot 30 fotografskih monografij o urbanem življenju, med njimi velja po pisanju dpa omeniti Architecture of Density s pročelji nebotičnikov v Hongkongu. V seriji Informal Solutions pa je s fotoaparatom lovil vsakodnevno rutino Hongkonžanov.

Čeprav mu je bil Hongkong največji navdih, je zadnje desetletje življenja preživljal med Azijo in Evropo.

Njegovo fotografije so danes razstavljene v velikih svetovnih muzejih, med drugim v newyorškem Metropolitanskem muzeju umetnosti, Muzeju Folkwang v Essnu ter amsterdamskem Rijksmuseumu, še piše dpa.