Ko je na vrsti še šesta tekma v sezoni, druga v štirih dneh, se težko ponudi kaj novega. Ni treba. Mura in Maribor sta v polni Fazaneriji še zadnjič letos ponudila svoje največje hite. Še njuni remiji so vedno plodovitejši: 0:0, 1:1, 2:2. »Razburljiva tekma, nikomur ni bilo dolgčas,« se je nasmejal Darko Milanič, toda resnega obraza dodal, da so vijoličasti želeli preveč ugajati. »Izredno spektakularna tekma, evropska raven, odlična preigravanja. Nogomet težko ponudi kaj več,« je hvalil Ante Šimundža.

Dva rdeča kartona za Maribor

Štirje goli, avtogol, enajstmetrovka, dva rdeča kartona. Jeseni se je Mariboru v Fazaneriji končal niz neporaženosti (4:1), takrat štirih zaporednih zmag. »A če bi jemal samo sezono proti Mariboru, ne bi imel nič od tega. Ostali smo resda neporaženi, največji kapital so izkušnje,« je Šimundža stopil na žogo. Ne bo ostalo neopaženo, da je Mura zabila v Fazaneriji vijoličastim še peti in šesti gol. »Proti njim je tukaj težko, pa ne samo nam. Trener nas dobro pozna,« je razloge iskal in našel Milanič.

Šimundža se je po pokalu, ko ga je Milanič taktično ukanil, spet bolje pripravil. Opravil je pet menjav v postavi, Milanič pa tri, tokrat se je odločil za nižjo in hitrejšo postavo, s katero je Mura imela preglavice. »Vstop je bil preveč zadržan, bili smo prestrašeni,« je priznal Šimundža. Dovolj je bilo, da je Amir Dervišević podal dolgo žogo, Aleksandar Boškovič pa je ocenil, da je bolje, če posreduje sam. In z avtogolom lobal Matka Obradovića. A Muro je zadetek vseeno ohrabril, znebili so se krča in pritisnili. Dovolj, da je Martina Milca žoga zadela v roko po odbitku podaje Nina Koutra. Rok Sirk je enajstmetrovko suvereno zabil.

Ne Maribor ne Mura se v šestih dvobojih nista naučila, kako ne ponavljati napak: po Daretu Vršiču je tudi Blaž Vrhovec zabil v 49. minuti, ko so Prekmurci za hip popustili; vijoličasti pa so padli tudi po drugem vodstvu, ko je Milec nesrečno posredoval, na hrbtu pa imel Sirka, ki je zabil svoj trinajsti gol.

Čeprav tekma ni bila groba, sta bila izključena kar dva Milaničeva rezervista, Aleks Pihler in Dare Vršič. Pihlar je v desetih minutah prejel dva rumena kartona, drugega za udarec s komolcem. Vršič je prejel neposredni rdeči karton po prekršku nad Žigo Kousom, nad katerim se je nato še verbalno razhudil. Mura je imela dve priložnosti za zmago, vendar je Luka Bobičanec meril čez gol, Klemen Pucko pa za las mimo gola. Pred tekmo je večje število pripadnikov navijaške skupine Viole v enem od lokalov v Murski Soboti napadlo domače navijače. Navijači gostov so v drugem polčasu dvakrat prekinili tekmo, ko so na igrišče vrgli bakle.

Olimpija trepetala za zmago

Čeprav je Olimpija vodila z 2:0 ob polčasu in 3:1 tik pred koncem, je trepetala za zmago proti Krškemu. Safet Hadžić je doživel četrto zmago zapored, odkar je sedel na klop Olimpije: »Težko je zmagati štiri tekme na domačem igrišču. Naša težava je, da po dominaciji v prvem polčasu v nadaljevanju tekme pride do padca v igri.« Trener gostov Andrej Panadić je bil vidno razočaran: »Ni dovolj le lepo igrati, ampak je treba osvajati tudi točke. Bili smo zelo blizu točki. Nekatere odločitve sodnika nam niso bile naklonjene.«

Domžale so prišle do zmage v Velenju po preobratu in se utrdile na tretjem mestu. »Prvi polčas smo igrali dobro, v drugem pa nismo bili pravi. Naivno in prepoceni smo prejeli gola, nato pa smo ostali še brez igralca zaradi poškodbe Krefla, ker smo že naredili tri menjave,« je tekmo ocenil trener Rudarja Amel Suljemanović. »Vso tekmo smo prevladovali. Škoda, ker že v prvem polčasu nismo realizirali priigranih priložnosti. V drugem smo prikazali izredno igro,« je tekmo videl trener Domžal Simon Rožman.

Štirje goli Gorice v 20 minutah

Potem ko je bil Triglav boljši v prvem polčasu, je v drugem Aluminij zrežiral preobrat v režiji povratnika iz ZDA Jureta Matjašiča, ki je dosegel dva gola. »Nenavadna tekma. V prvem polčasu smo izgubili večino dvobojev, reševal nas je vratar Janžekovič. Odmor nam je koristil, saj smo nekaj stvari spremenili in si nekaj povedali med seboj. Na srečo smo hitro izenačili, nato pa se je tekma obrnila na našo stran,« je bil vidno zadovoljen trener Aluminija Oliver Bogatinov. Njegov tekmec na kranjski klopi Dejan Dončić je dodal: »Glede na prikazano bi se moralo končati z remijem. V prvem polčasu smo igrali dobro, tudi v drugem smo imeli tri stoodstotne priložnosti.«

V Novi Gorici so gledalci po monotonem začetku vse štiri gole videli v drugi polovici prvega polčasa. Z dvema zadetkoma se je izkazal Velikonja, po enkrat sta se med strelce vpisala Lipušček in Filipović z evrogolom s prostega strela. Celjani, ki so tekmo končali z desetimi igralci zaradi izključitve Benedičiča, ker je s komolcem udaril Grudino, so izgubili pomembno tekmo v boju za četrto mesto, ki vodi v Evropo. Gorica se je v boju za obstanek po točkah izenačila z Rudarjem.