Parižani so povedli z 2:0 z zadetkoma brazilskih reprezentantov Danija Alvesa v 13. in Neymara v 21. minuti. Rennes je zmanjšal po avtogolu Presnela Kimpembea že v 40. minuti, izenačil pa je mozambiški obrambni igralec Edson Andre Sitoe Mexer; po kotu je zadel z glavo za enega svojih redkih golov.

Nato ni bilo več zadetkov v rednem delu in podaljških, pred koncem katerih je bil zaradi pregrobega prekrška izključen mladi francoski zvezdnik Kylian Mbappe. Sodnik mu je takoj pokazal rdeč karton po neumnem startu pri kotni zastavici nad Damienom Da Silvo in ga verjetno čaka še dodatna kazen.

Mbappe tako ni mogel streljati enajstmetrovk. V prvih petih serijah strelov z bele točke so bili vsi strelci natančni, v šesti pa je za Rennes zadel 21-letni senegalski reprezentant Ismaila Sarr. Nato je šel proti golu prav tako 21-letni Christopher Nkunku, ki je zamenjal izključenega Mbappea.

A je poslal žogo prek gola za veliko slavje Rennesa v francoski prestolnici, kjer jim je predsednik države Emmanuel Macron podelil pokal prvič po 48 letih. PSG je tako po izpadu v ligi prvakov ostal pri francoskem naslovu prvaka, ki ga je osvojil že 21. aprila, precej pred koncem prvenstva.