V petek, nekaj minut pred polnočjo, so policisti prejeli klic, da je v Hudem Kotu neznani voznik avtomobila trčil v 72-letnega pešca in odpeljal naprej, ne da bi mu ponudil pomoč. Pešec se je za nameček v nesreči tako hudo poškodoval, da je kmalu po trku na kraju nesreče podlegel posledicam težkih poškodb.

Policisti so na kraju tragičnega dogodka ugotovili, da je pešec najverjetneje hodil iz smeri Ribnice na Pohorju proti Vuhredu, in sicer bolj kot ne po sredini ceste. V nepreglednem ovinku, približno kilometer pred Ribnico na Pohorju, je vanj trčil voznik neznanega vozila, ki je po trčenju odpeljal naprej. Preiskovalci so na podlagi sledi za zdaj lahko sklenili, da je vozilo povzročitelja najverjetneje poškodovano spredaj desno oziroma po desnem bočnem delu. Precej verjetno ima vozilo poškodovano tudi desno stransko ogledalo.

Ko smo danes popoldne na celjski policijski upravi preverjali, ali se je voznik morda že javil, smo dobili negativen odgovor. Zato še vedno velja poziv policistov vozniku, naj se oglasi na najbližji policijski postaji ali pokliče na intervencijsko številko policije 113. Prav tako policisti pozivajo morebitne očividce oziroma vse, ki kaj vedo o nesreči ali so opazili podobno poškodovano vozilo, da se jim oglasijo. Pokličejo lahko radeljske policiste, anonimno telefonsko številko policije 080 1200 ali pa številko 113.