National Geographic, poznan po svoji predanosti pripovedovanju o naravoslovju in povezani kinematografski umetnosti, predstavlja sago, v kateri poskušajo približati najbolj ekstremna okolja na svetu, da bi razkrili najveličastnejše zgodbe živalskega kraljestva o preživetju na tem hitro in stalno spreminjajočem se planetu.

»Sovražni planet predstavlja naslednjo generacijo snemanja divjine, ki v vsaki epizodi tvori privlačno, aktualno in dramatično pripoved, za vsakega od šestih biomov pa predstavi like in živali, ki jim biom predstavlja dom,« so še pojasnili.

Sovražni planet se zaveda, da se svet hitro spreminja in da so današnji izzivi, s katerimi se srečujejo živali, drugačni kot v preteklosti. Vsaka naslovna epizoda – gore, oceani, travišča, džungle, puščave in polarni predeli – se sprehodi skozi brutalne pogoje, ki jih morajo trpeti nekatere najbolj kompleksne, vztrajne in osupljive vrste na planetu. Soočajo se z množico izzivov, vključno z ostrim vremenom, neizprosnim tekmovanjem za vire in stalnim spopadom med plenilcem in plenom, naloga pa je precej preprosta: preživi ali umri.

Sovražni planet je zabeležil približno 1800 ur posnetkov, prečesal vseh sedem celin v 82 snemanjih v več kot 1300 snemalnih dneh in zaposloval 245 članov ekipe. S pomočjo inovativne tehnologije in dostopa do nekaterih najbolj odmaknjenih in negostoljubnih krajev Sovražni planet ujame nove načine vedenja, pa tudi vedenje z druge perspektive, vključno z dih jemajočim spopadom med snežnim leopardom in kozorogom, jaguarjem, ki zgrabi orjaškega kajmana, mladički belolične gosi, ki skačejo s klifov, in s prvič posnetim lovom polarnega volka na moškatno govedo.

»Sovražni planet je kinematografsko popotovanje po našem planetu skozi doživljanje šestih ekstremnih bivalnih okolij. Hiter razvoj planeta je prehitel sposobnost vrst, da se prilagodijo na ekstremne razmere, zato je na kocki ogromno,« pravi Navarro. »Prek vizualne pripovedi smo priča njihovemu preživetju.«

»Sovražni planet se mogoče zdi kot z drugega sveta, a gre za zelo podroben portret planeta skozi živalske oči, zaradi česar serija izstopa v množici drugih tega žanra,« je dodal eden od ustvarjalcev.