Anno Sorokin oziroma Anno Delvey so včeraj na sodišču na Manhattnu obsodili zaradi poskusa več točk velike kraje in nekaj tatvin, je za medije potrdil okrožni tožilec Cyrus R. Vance mlajši. Po poročanju ameriških medijev bo kazen znana 9. maja, grozi pa ji vse do 15 let zapora. 28-letnici je uspelo med novembrom 2016 in avgustom 2017 od bank pridobiti posojila v višini več tisoč dolarjev, stanovati v luksuznih hotelih sredi Manhattna, potovati z zasebnimi letali, račune pa je »poravnala« z nevnovčljivimi čeki.

Bančno posojilo zapravila v trgovinah

Sorokinova se je v ZDA predstavljala kot bogata nemška dedinja, ki ima pod palcem 60 milijonov dolarjev. Vlogo je igrala odlično, saj je uspela pretentati mnoge. Z denarjem je, vsaj na videz, razmetavala, voznikom in postreščkom je dajala stodolarske napitnine. Novembra 2016 je skušala dobiti 22 milijonov dolarjev bančnega posojila, ki naj bi ga rabila za odprtje kluba oziroma umetniškega centra sredi Manhattna. S ponarejenimi dokumenti naj bi skušala dokazati, da ima na računih v tujini pravo bogastvo, kar naj bi ji zagotovilo posojilo v New Yorku. A ker po navedbah banke ni imela zadosti rednih finančnih prilivov, da bi odplačevala posojilo, so jo zavrnili.

Nekaj tednov kasneje ji je uspelo dobiti posojilo v višini 100 tisoč dolarjev, ki pa jih ni nikoli vrnila. Sodeč po sodnih dokumentih si je za ta denar privoščila oblačila priznanih modnih znamk, pregrešno drago hotelsko sobo, osebnega trenerja, telefone…

Oskubila tudi prijateljico

Okoli pa ni prinesla le bank – prijateljico je povabila na luksuzno šestdnevno potovanje v Maroko, a računa v višini 62 tisoč dolarjev na koncu ni poravnala Sorokinova. Ko bi namreč morala plačati vilo z zasebnim bazenom in služabnikom, je bila njena kreditna kartica zavrnjena. Plačala je prijateljica, Sorokinova pa naj bi ji denar kasneje vrnila, česar pa nikoli ni storila.

Zgodba mlade evropejske prevarantke je Američane očarala – podpisala naj bi že pogodbo za knjigo, o njej so posneli dokumentarni film, Netflix in HBO pa naj bi že snemala seriji. Mladenki, ki se je rodila v Rusiji, a je od 16. leta dalje živela v Nemčiji, sedaj grozi izgon nazaj tja, saj ji je viza potekla že davno.