Bogdanovski je po zaključku študija na ljubljanski fakulteti za farmacijo leta 1983 svojo poklicno pot v Leku začel kot raziskovalec, analitik in razvojni tehnolog, nato pa večino izkušenj pridobil z vodenjem trženja in prodaje farmacevtskih izdelkov. Zaključil je tudi študij menedžmenta na poslovni šoli IEDC na Bledu.

Leta 1993 je postal direktor prodaje in trženja za trge srednje in vzhodne Evrope. To je bil čas, ko je podjetje začelo s svojimi izdelki intenzivneje prodirati na trge zunaj Slovenije, so zapisali v Leku.

»V tem zanimivem in dinamičnem obdobju je vse do leta 1999, ko je postal direktor prodaje farmacevtskih izdelkov, skupaj s sodelavci razvijal prodajno mrežo, ki še danes predstavlja temelj poslovanja Sandoza, predvsem v srednji in vzhodni Evropi ter Skupnosti neodvisnih držav,« so dodali.

Ko je švicarski farmacevtski koncern Novartis prevzel Lek in Hexal, je Bogdanovski obakrat uspešno vodil integracijo in Novartisovo skupino Sandoz, katere del je, pripeljal do vodilnega tržnega položaja na trgih, za katere je bil zadolžen. V skupini držav srednje in vzhodne Evrope, za katere je bil odgovoren, je do leta 2008 še utrdil vodilno mesto Sandoza, so poudarili.

Leta 2009 je v okviru organizacijskih sprememb v Sandozu prevzel odgovornost za trženje in prodajo v Sloveniji ter hkrati tudi za vodenje skupine držav jugovzhodne Evrope in Skupnosti neodvisnih držav. Istega leta je postal tudi član Lekove uprave. Mesto predsednika uprave družbe in predsednika Novartisa v Sloveniji je prevzel avgusta 2017.