Hokejisti Olimpije so se po treh letih premora v veličastnem slogu vrnili na slovenski prestol. Na povratni tekmi finala proti Jesenicam so na tivolskem ledu lovili dva gola zaostanka s prvega obračuna in v napeti končnici zlomili odpor večnih tekmecev (5:2). Ljubljančani so z državnim naslovom zaokrožili sijajno sezono. Ljubljana slavi trojno krono z osvojenimi lovorikami v obeh domačih tekmovanjih in alpski ligi.

Sklepno dejanje domače klubske sezone je skoraj do vrha napolnilo tivolsko dvorano, ki je zaživela v praznični podobi. Pred tekmo je Zdravljico zaigrala godba na pihala, ljubljanski roker Pero Lovšin pa je na navdušenje domačih navijačev odprl tekmo s simboličnim metom ploščka. Čeprav je Olimpija lovila zaostanek dveh golov s prve tekme v Podmežakli, so se Jesenice na svežino zaletele proti vratom Olimpije, ki je po natančnem strelu Chvatala povedla z igralcem manj. Železarji so izenačili že v naslednjem napadu, a prevlade na igrišču niso znali kronati z vodilnim golom. Tivolski hokejisti niso popuščali in na začetku drugega dela so spet povedli. Jeseniški trener Marcel Rodman je tako kot na finalni premieri zamenjal vratarja Matta Climieja s Clarkom Saundersom, ki je znova deloval zelo suvereno. Jeseničani so se pred odhodom v garderobo močno približali naslovu prvaka, ko je številčno prednost s strelom iz mrtvega kota izkoristil Mathieu Gagnon, eden od štirih tujcev v gorenjskih vrstah.

A od tu naprej je igrala le še Olimpija. Domače moštvo je gala predstavo prihranilo za zadnjih dvajset minut, ko so navijači spremljali enosmerni promet proti gostujočemu golu. Žan Jezovšek je z vratnico napovedal viharno ljubljansko tretjino, ki jo je zaznamoval Miha Zajc, veliki junak Olimpije na zadnji tekmi finala alpske lige. Najprej je s samostojnim prodorom mimo vseh nasprotnikov poslal plošček pod prečko, nato pa zadel še z igralcem več. Olimpija je bila v naletu, ki ga Jeseničani niso več mogli ustaviti. Poslastica finala je pripadla Žanu Jezovšku, ki je izza svojega gola pridrsal vse do tekmečevih vrat in po odločilnem golu sprožil val navdušenja na tribunah. Tivolski hokej je osvojil že 29. zvezdico – šestnajst naslovov ima pod slovensko zastavo, trinajst pa jih je prejel v nekdanji skupni državi.

Žan Jezovšek, junak finala, ki je dosegel odločilen gol, je bil nasmejan: »Trudili smo se do konca, vedeli smo, da nam lahko uspe. Zasluženo smo državni prvaki.« Tudi Matej Hočevar, pomočnik trenerja Olimpije, je bil seveda navdušen: »Vsa čast fantom, imeli so neverjeten karakter. Pokazali so, da so odlični. Vedeli smo, kaj prinaša zmaga, vložek je bil velik. Ponosen sem nanje.« Njegov kolega z jeseniške klopi Aleš Burnik je razočarano dodal: »Srce imamo, a se nam žal ni izšlo. Lahko smo ponosni, zadovoljni pa seveda ne moremo biti, saj smo si nove zvezdice želeli. Nas pa veseli, da smo na tribune znova vrnili gledalce.«