Prihaja maj, mesec ljubezni, kresov, sindikalnih govorcev, rdečih nageljnov ter prvih zaplat razgaljene kože in hormonskih motenj. Če bodo še vreme in položaji planetov ugodni, lahko pričakujemo serijo razburljivih pomladnih dni, ki jih bodo, kot vedno, zabelili naši največji zvezdniki z estradnih odrov, o katerih bomo zvesto poročali tudi v naših rubrikah.

Matjaž Nemec iskren, Filip Flisar fatalen po značaju

Izbor za najzapeljivejšega Slovenca oziroma fatalnega moškega leta 2019, ki ga prireja revija Avenija, je kot nalašč za popestritev prvih majskih dni. Kdo so fantje, ki se potegujejo za ta prestižni in laskavi naslov? Smučar Filip Flisar, maneken in športnik Alen Kobilica, politik Matjaž Nemec, igralec Tadej Pišek, glasbenik Jan Plestenjak, raper in mišičnjak Saša Petrović, bolj znan kot Challe Salle, pevec Jernej Tozon in televizijski voditelj David Urankar. Crème de la crème slovenske moške lepote je komisija revije, ki se sicer poimensko ni predstavila javnosti, izbirala po lepotno-energijskih merilih, vendar s privoljenjem posameznega tekmovalca, saj so prvo peterico že predstavili in fotografirali z vseh zornih kotov in v vseh mogočih položajih v majski reviji. Seveda ni manjkalo sočnih predstavitvenih stavkov, s katerimi so še povzdignili njihovo privlačno zunanjost in poudarili tudi tisto še pomembnejšo lepoto, ki se skriva znotraj. Najbolj fatalen moški iz Reke ljubezni, Tadej Pišek, je po oceni komisije v resnici še lepši kot pred kamero, predvsem pa, roko na srce, zabavnejši, kot piše v utemeljitvi. Fatalnost Filipa Flisarja se izraža v njegovem značaju, je ugotovitev, ki ji je težko oporekati. Alen Kobilica se je na spisku fatalcev znašel zaradi tega, ker oddaja res neverjetno energijo. »Da o njegovem iskrivem in čarobnem nasmehu sploh ne govorimo,« piše v predstavitvi. David Urankar je stroga komisijska merila prepričal s tem, da je izredno lep, v nastopu očarljiv, sproščen in umirjen. Komisiji je sam zaupal, da ga je zlasti umirjenosti naučil svet, predvsem modna prestolnica Milano, kjer je delal kot model in med snemanji in kastingi prebral približno eno knjigo na dan. Najlepši slovenski politik Matjaž Nemec je prepričan, da je njegov skriti adut iskrenost. Je tak, kakršen je, in to je tudi njegovo vodilo. Komisija pa je dodala, da to pomeni, da hollywoodski videz, uglajen nastop in šarmanten nasmeh pridejo zraven kot bonus.

Dremljeva se je znebila strahu, Čepinova je zaljubljena v življenje

Ob poplavi tako lepih in slavnih moških v zrelih letih se zdi izbor za naslov prvaka v lepoti, mistra Slovenije 2019, na katerem tekmuje trinajst neznancev, starih od 18 do 25 let, z negovanimi pričeskami in izklesanimi torzi, odetimi v rjavkaste odtenke kožne barve iz solarija, razmeroma zgrešen. So jih pa v Lady, v kateri so objavili vse njihove fotografije – besedilo in notranja lepota na tem tekmovanju nista bistvenega pomena –, poimenovali kar pregrešni Adami. Ob tako fatalnih moških z obeh izborov tudi nekdanje fatalke ne pridejo povsem v ospredje. Čeprav imajo marsikaj povedati. Poslovna ženska, manekenka, pevka, misica, žena in mama dveh deklic Rebeka Dremelj na primer je na štirih straneh v reviji Lady razložila, da ji dela nikdar ne zmanjka in da je njen prosti čas, ki ga preživi z družino, tako dragocen, da morajo tudi izlete in aktivnosti v naravi načrtovati vnaprej. Kljub temu si je odškrnila še trenutek za revijo Suzy, v kateri je razložila, da se je znebila strahu pred potico. Pravzaprav pred peko potice, do česar je gojila strahospoštovanje, saj se ji je zdela zapletena. Zato je poklicala prijateljico Metko Albreht, ki jo je naučila te starodavne veščine. In rezultat? Izvrstna potica. Rebeka je je zmazala kar štiri kose in naslednji dan dobila zgago. Čisto prava fatalka (uraden naziv femme fatale 2018 si je prislužila lani), igralka Laura Komar, ki je prav tako kot njen kolega fatalec Tadej Pišek zaslovela v Reki ljubezni, se je Story izpovedala o svojih vročih prizorih na snemanju priljubljene nadaljevanke, ki se s četrto sezono končuje. Laura je povedala, da se je pred kamero težko prepustiti in poljubiti človeka, ki ni tvoj življenjski partner. »Še s partnerjem bi mi bilo v teh okoliščinah nerodno,« je priznala. A poljubov je bilo vseeno veliko. Jan, Rok, Dejan in Mark so bili moški, ki jih je filmska Irena srečala na svoji poti. Eden ji je zlomil srce, z enim je bila ljubezen na prvi pogled, eden jo je očaral, eden pa ji je vrnil nasmeh. Nasmeh na obrazu ima po novem tudi Urška Čepin, nekdanja fatalna maserka in manekenka, ki smo jo leta 2011 lahko opazovali celo v vladnem oglasu za sprejetje pokojninske reforme. Pred leti se je umaknila iz rumenih časnikov v zasebnost, a se, kot kaže, ponovno dviguje na sceno. Kot je razložila za Žurnal24.si, je ponovno zaljubljena in ima novega psa, čivavo. »Pa ne mislim na novo ljubezen. Zaljubljena sem v življenje, rada imam sebe in vse meni najdražje ljudi in seveda svojega novega 'pasjega dojenčka' Taia,« je povedala Urška, ki se je ravno vrnila iz Egipta, kamor se je umaknila, ker je pogrešala poletje.

Pečečnik se je slikal s Severino, Lojze Peterle je slovaški politik

Vsega je enkrat konec. Celo vsaka turška nadaljevanka se enkrat konča in tudi Lojze Peterle je pomahal Evropi v slovo in končal svoj tretji mandat kot poslanec v evropskem parlamentu. Tako kot je prišel, s slogom in zaslovel z igranjem na orglice, se je tudi poslovil v slogu in na zadnji seji vzel iz žepa svoj priljubljeni inštrument ter vsem kolegom in kameram zaigral evropsko himno Odo radosti. Poslanci iz vse Evrope so bili nad glasbenim vložkom navdušeni in nastop nagradili z glasnim ploskanjem. Lepe popestritve zadnje seje niso prezrli niti veliki svetovni mediji. Videoposnetek slovenskega orgličarja je na svoji spletni strani objavil britanski BBC, a glej ga zlomka, zraven posnetka so zapisali, da je Peterle slovaški evroposlanec. Pestro in veselo je bilo tudi na zabavi balkanske dive Severine Kojić. Rojstni dan hrvaške zvezdnice Severine je letos sovpadel z veliko nočjo, zato je imela 47-letnica razlog za dvojno slavje. Pravzaprav trojno. Na ta dan je namreč slavila tudi zaroko z Igorjem Kojićem, s katerim je trenutno poročena. Hrvaška pevka je zabavo priredila že dan prej, tja pa povabila številne znane obraze. Med njimi je bil tudi slovenski poslovnež in nesojeni graditelj stadiona za Bežigradom Joc Pečečnik. Pod fotografijo sta Severina in Pečečnik zapisala, da bodo »prijatelji ostali prijatelji«. Praznovala je tudi Ksenija Benedetti, ki je po poročanju revije Suzy po prenehanju funkcije šefinje protokola slovesno sklenila prvo študijsko leto svoje Akademije za poslovni protokol in ob koncu krstne sezone podelila certifikate 21 najbolj pridnim slušateljem, ki so opravili izpit po petdeseturnem programu, ki ga je pripravila s svojimi sodelavci, med katerimi naj bi se v drugem študijskem letu znašel tudi njen mož Boris Cavazza.