Na portoroški plaži sta se 21. aprila lani po predhodnem dogovoru sestali dve skupini, nato pa se med seboj sprli, domnevno zaradi neporavnanih dolgov iz preteklosti. Dva udeleženca sta nato izvlekla strelno orožje in drug proti drugemu izstrelila več nabojev. Eden teh je zadel 38-letnega slovenskega državljana, ki je omahnil na tla.

Skupini sta se razbežali, vključno z obema strelcema, ranjeni moški pa je poiskal pomoč v bližnjem lokalu. Do strelskega obračuna je prišlo v popoldanskem času, ko je bilo na plaži več sprehajalcev in tudi otrok, ki so se igrali v bližini.

Koprski kriminalisti so v preiskavi identificirali vse vpletene. Ugotovili so, da sta strelno orožje drug proti drugemu uporabila 37-letni državljan Srbije in 28-letni državljan Bosne in Hercegovine. Omenjenega 37-letnika je k uporabi orožja napeljal 27-letni Slovenec, pomoč pri begu pa mu je nudil 46-letni državljan Srbije.

Dva od ovadenih po incidentu zapustila Slovenijo

Kriminalisti so na podlagi izsledkov preiskave kazensko ovadili 27-letnega Slovenca zaradi napeljevanja k umoru, 37-letnega državljana Srbije zaradi povzročitve posebno hude telesne poškodbe in povzročitve splošne nevarnosti, 28-letnega državljana BiH zaradi poskusa umora in povzročitve splošne nevarnosti in 46-letnega državljana Srbije zaradi pomoči storilcu po kaznivem dejanju.

Za dva od ovadenih je policija razpisala iskanje, saj sta po dejanju zapustila Slovenijo, medtem ko se državljan BiH že nahaja v priporu, so zapisali koprski policisti.

Osumljenima strelcema grozi do 15 let zapora, enako kazen bi lahko dobil tudi 27-letni Slovenec zaradi napeljevanja k temu dejanju. Za povzročitev posebno hude telesne poškodbe je predpisana kazen zapora od enega do desetih let, za povzročitev splošne nevarnosti pa do desetih let. Za pomoč storilcu po storitvi kaznivega dejanja pa je predpisana kazen zapora do petih let, so zapisali na policiji.