Čisti dobiček v prvem trimesečju na delnico se je ustavil pri 0,85 dolarja. Prilagojenega dobička brez enkratnih stroškov pa je bilo za 1,89 dolarja na delnico, medtem ko so analitiki pričakovali okrog 1,63 dolarja na delnico oz. šest centov manj kot v enakem obdobju lani.

Facebook je ob tem dal na stran tri milijarde dolarjev za poravnavo oz. pričakovano kazen Zvezne komisije za trgovino (FTC) zaradi kršenja zasebnosti uporabnikov, ko je podjetju Cambridge Analytica omogočil dostop do zasebnih podatkov 89 milijonov uporabnikov. Facebook sicer pričakuje, da lahko kazen znese tudi do pet milijard dolarjev, kar bo največja tovrstna kazen v zgodovini FTC.

Facebookovi prihodki so v prvih treh mesecih na letni ravni narasli za 26 odstotkov na 15,1 milijarde dolarjev in vlagatelji so se po vrsti škandalov, kot je poleg predaje podatkov Cambridge Analytici tudi ruska predvolilna propaganda v korist Donalda Trumpa leta 2016, pomirili. Lani so delnice Facebooka zaradi škandalov in pričakovanih visokih stroškov izboljšanja varnosti podatkov izgubile tretjino svoje vrednosti.

Stroški poslovanja so na letni ravni narasli za 80 odstotkov na 11,8 milijarde dolarjev, vendar je Facebook povečal tako dobiček kot prihodke ne glede na to, da rast števila uporabnikov ni povsem izpolnila pričakovanj.

Wall Street je računal, da se bo število dnevnih uporabnikov povečalo na 1,6 milijarde, mesečnih pa na 2,4 milijarde. Število dnevnih je naraslo na 1,56 milijarde, mesečnih pa na 2,38 milijarde, kar v obeh primerih predstavlja devetodstotno rast. Facebookove delnice so se v podaljšanem trgovanju po zaprtju borz in objavi rezultatov podražile za deset odstotkov na 200,50 dolarja.