Knjiga, ki bo po napovedih založniške hiše izšla 29. oktobra, bo poleg pevčevih avtobiografskih zapisov vsebovala tudi še njegove neobjavljene fotografije, beležke in na roko napisana besedila pesmi, piše francoska tiskovna agencija AFP. "Ta knjiga ne bo le poklon Princeu, ampak bo tudi izvirno in navdihujoče literarno delo, polno Princeovih zamisli in vizij, zaznamovano z njegovim glasom in podobo ter neminljivim darom svetu," so zapisali pri Penguin Random House. Uvod bo napisal Dan Piepenbring, ki je s pevcem sodeloval pri nastajanju knjige še v času njegovega življenja, še piše AFP.

Prince, ki velja za enega najvplivnejših, a obenem tudi enega najbolj skrivnostnih in ekscentričnih osebnosti v glasbeni industriji, je zaslovel s spektakularnimi koncerti, na katerih je predstavil t.i. novi funk.

Leta 1979 je ustanovil skupino Revolution in izdal album Prince, ki je dosegel platinasto naklado. Uspeh so nadaljevali albumi Dirty Mind, Controversy in 1999. Leta 1984 je izšla njegova uspešnica Purple Rain, ki je bila tudi ena od skladb v njegovem filmu Škrlatni dež, v katerem je tudi zaigral. Produciral je tudi film Under the Cherry Moon (1986), v katerem je prav tako nastopil. Napisal je tudi glasbo za film Batman.

Leta 1986 je skupina Revolution razpadla in Prince je med letoma 1987 in 1991 izdal štiri albume kot samostojni glasbenik. Od leta 1991 je nastopal s skupino The New Power Generation. Med njegovimi najbolj znanimi pesmimi so poleg omenjene tudi Let's Go Crazy, When Doves Cry, Little Red Corvette, 1999 in Kiss. Nagrajen je bil s sedmimi grammyji, dobil je tudi zlati globus, leta 2004 pa je bil vključen v dvorano slavnih rock'n'rolla. V skoraj 40-letni glasbeni karieri je izdal 39 albumov. Prodal je več kot 100 milijonov plošč. Glasbena revija Rolling Stone ga je uvrstila na 27. mesto med 100 največjimi umetniki vseh časov.