Houston Rockets pa so v prvem krogu končnice zahodne konference proti Utah Jazz potrebovali le pet tekem, da so si priigrali napredovanje. V boju na štiri zmage so peto tekmo pred domačimi navijači dobili s 100:93 in se v konferenčni polfinale uvrstili s 4:1 v zmagah.

James Harden, najkoristnejši igralec (MVP) lanske sezone NBA, je bil prvi strelec teksaške ekipe s 26 točkami.

Rakete so si tako že zagotovile pričakovani obračun proti Golden Statu, ki pa je presenetljivo pred domačimi navijači izpustil iz rok prvo priložnost za napredovanje proti LA Clippers.

Kevin Durant je bil za dvakratne zaporedne prvake NBA sicer najboljši strelec s 45 točkami v 41 minutah, a je imel premalo pomoči v soigralcih na čelu s Stephenom Curryjem, ki je zbral 24 točk ob metu iz igre 7-15.

Na drugi strani Clippers niso imeli možnosti za napake, največjo razliko pa so naredili v drugi četrtini, ko sta na sceno stopila Lou Williams (33 točk) in Danilo Gallinari (26).

»Če želiš zmagati proti ekipi, kot je Golden State, je treba vseh 48 minut igrati 100-odstotno in to nam je danes tudi uspelo. Dokazali smo, da je mogoče premagati prvake. Zavedamo se, kaj moramo storiti na šesti tekmi,« je po odmevni zmagi dejal Williams.