Igor Kokoškov je po osvojenem naslovu evropskega prvaka s Slovenijo naredil nov ogromen korak v svoji trenerski karieri in v letošnji sezoni postal prvi Evropejec na čelu katerega od NBA klubov. Prevzel je vodenje Phoenix Suns, kjer pa se ni obdržal dolgo, saj je v torek izgubil službo.

Poteza lastnika Roberta Sarverja je presenetila številne, kar nekaj pa je tudi takih, ki so mnenja, da si 47-letni Srb tega ni zaslužil. Med njimi je tudi legendarni košarkar in nekdanji član Phoenixa Charles Barkley. »Odpusti trenerja po le enem letu, se mi ne zdi pošteno. Moštvo je zelo mlado, imeli so tudi težave s poškodbami. Ne vem, kakšen trener bi Igor postal, a mislim, da se trenerje ne bi smelo odpuščati po le enem letu,« je dejal Barkley, ki je za Phoenix igral med letoma 1992 in 1996.

Da klub iz Arizone sicer v zadnjem obdobju nima jasnih smernic, dokazuje podatek, da je bil Kokoškov že šesti trener na čelu ekipe v prav toliko letih. Letošnjo sezono so sicer Suns končali že po rednem delu, saj so na 82 tekmah vpisali vsega 19 zmag.