Obstoj seznama storilcev, ki ga ima organizacija in mu pravijo »kartoteka perverzij« je znan od sodnega primera v Oregonu leta 2012. Sodni primer letos v Minnesoti pa je razkril, da so številke višje, kot so domnevali doslej. Anderson sporoča, da je podatke odkrila Janet Warren z Univerze Virginia, ki sodeluje s Skavti Amerike.

Odvetnik je opozoril, da organizacija doslej še ni objavila imen domnevnih storilcev. Ob tem je pozval žrtve, naj prijavijo zločine v državi New York, kjer so spremenili zakon o zastaranju spolnih napadov in zlorab.

Leta 1910 ustanovljena organizacija Skavti Amerike ima danes okrog 2,4 milijona članov. Zlorabe otrok naj bi izvrševali starejši oziroma vodilni člani organizacije, ki se je na razkritje odzvala z novim opravičilom.

Organizacija zatrjuje, da jo skrbi usoda žrtev spolnih zlorab in se iskreno opravičuje vsem, ki so bili prizadeti v času članstva. »Verjamemo žrtvam, jih podpiramo in smo jim plačali za neomejeno svetovanje in terapije. Ogorčeni smo, da so posamezniki občasno izkoriščali naš program za zlorabo nedolžnih otrok,« sporočajo Skavti Amerike.